Coloana de maşini la punctul de frontieră dintre Bulgaria şi Grecia este de trei kilometri
Sursa foto:Agerpres Vizualizari:

Coloana de maşini la punctul de frontieră dintre Bulgaria şi Grecia este de trei kilometri

Ministerul Afacerilo Externe al României a transmis, luni, că, la punctul de frontieră dintre Grecia şi Bulgaria, coloana de autovehicule aflată în aşteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde, la acest moment, pe o lungime de sub trei kilometri, iar timpul de aşteptare este de aproximativ o oră şi jumătate.

”Potrivit informaţiilor comunicate de reprezentantul Consulatului General al României la Salonic, aflat la faţa locului, coloana de autovehicule aflată în aşteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde, la acest moment, pe o lungime de sub 3 kilometri, timpul de aşteptare fiind de aproximativ 1 oră şi 30 de minute. Accesul autoturismelor se realizează pe patru benzi, fiind operaţionale şi trei puncte de testare pentru infecţia cu COVID-19. Durata procedurilor efective de verificare a documentelor şi efectuarea testării este de aproximativ 3-4 minute”.

MAE precizează că în cursul dimineţii blocajele au fost determinate şi de decizia autorităţilor elene de a nu mai permite intrarea pe teritoriul Greciei a cetăţenilor sârbi”, a transmis MAE într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, reprezentanţi ai Consulatului General Salonic sunt prezenţi şi luni în punctul de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetăţenii români primesc asistenţă consulară, dacă este cazul.

”Ministerul Afacerilor Externe continuă să urmărească îndeaproape evoluţiile cu privire la tranzitul cetăţenilor români prin punctul de trecere al frontierei Kulata – Promachonas şi continuă dialogul cu autorităţile elene pentru identificarea de soluţii necesare reducerii timpului de aşteptare şi prevenirea unor astfel de situaţii în perioada următoare. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs”, se mai arată în comunicat.

Totodată, pentru a evita timpi suplimentari de aşteptare la frontieră, Ministerul Afacerilor Externe subliniază că este important ca cetăţenii români să completeze formularul electronic (Passenger Locator Form) disponibil la adresa https://travel.gov.gr, cu cel puţin 48 de ore anterior deplasării, şi să obţină în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontieră, în format digital sau tipărit.

Similare
RECOMANDĂRI