Comisia Europeană solicită UE să redeschidă graniţele până la sfârşitul lunii iunie
Vizualizari:

Comisia Europeană solicită UE să redeschidă graniţele până la sfârşitul lunii iunie

Comisia Europeană consideră că toate statele membre ale UE ar trebui să ridice restricţiile de trecere a frontierei până la sfârşitul acestei luni. Acest lucru a fost declarat de comisarul UE pentru Afaceri Interne, Julva Johansson, potrivit Libertatea Cuvântului, cu referire la BBC.

„Suntem foarte aproape de o situaţie în care trebuie să ridicăm toate restricţiile de la frontierele interne”, a spus Johansson, adăugând că  „sfârşitul lunii iunie ar trebui să fie cea mai potrivită dată pentru aceasta”.

Comisarul european a declarat că situaţia  privind răspândirea virusului „se îmbunătăţeşte treptat”.  

Ţările europene  ridică treptat restricţiile interne, iar unele state au început să îşi redeschidă graniţele în ultima perioadă . Italia a făcut acest lucru la începutul acestei săptămâni. Majoritatea ţărilor intenţionează să redeschidă frontierele  la jumătatea lunii iunie, inclusiv Franţa, Belgia, Germania, Grecia, Austria, Olanda şi Republica Cehă.

Reamintim că pe 5 iunie miniştrii de interne ai UE organizează o conferinţă video pentru a discuta despre eliminarea treptată a controalelor la frontierele interne şi regulile de circulaţie pentru cetăţenii extracomunitari.

Similare
RECOMANDĂRI