Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Europa Azi. Principalele evenimente care au ţinut azi capul de afiş în Uniunea Europeană

TVR MOLDOVA vă prezintă un sumar al evenimentelor care au ţinut astăzi capul de afiş în Uniunea Europeană.

ÎNCĂ 1.000 DE MILITARI SUA ÎN POLONIA

Statele Unite vor disloca încă o mie de militari în Polonia, a anunţat Pentagonul după încheierea unui acord bilateral cu Varşovia. Astfel, numărul soldaţilor americani, desfăşuraţi prin rotaţie în această ţară, va creşte până la 5 500. Statele Unite vor să-şi repoziţioneze trupele din Europa, retrăgând aproape 12.000 de soldaţi din Germania. Peste jumătate dintre aceştia ar urma să fie repatriaţi în SUA. Ceilalţi vor fi dislocaţi în regiunea Mării Negre, în Polonia, ţările baltice, Belgia şi Italia. Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că ar putea renunţa la retragerea militarilor din Germania dacă Berlinul ar aloca mai mulţi bani sectorului apărării.

80 DE MILIARDE PENTRU MODERNIZAREA ROMÂNIEI

România trebuie să folosească banii europeni din fondul de redresare economică pentru modernizarea ţării. Europarlamentarul român, Siegfred Mureşan, co-raportor al Parlamentului European pentru Facilitatea de Redresare şi Rezilienţă, a anunţat că va vegea asupra investiţiilor prevăzute pentru şcoli, spitale, digitalizarea economiei, extinderea reţelei energetice şi combaterea schimbărilor climatice. România a primit aproape 80 de miliarde de euro din Bugetul Multianual al UE şi din fondul de 750 de miliarde de euro, aprobat de Consiliul European pentru relansarea economică a ţărilor membre.

TRATAMENT PENTRU CETĂŢENII UE

România va primi peste 25 de mii de flacoane Remdesivir pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19. Comisia Europeană va procura medicamentul de la o companie farmaceutică şi îl va distribui, conform situaţiei epidemiologice din fiecare stat al blocului comunitar. Dintre ţările UE, doar Spania va beneficia de o cantitate mai mare de medicamente decât România. Contractul, finanţat de Comisia Europeană, se ridică la 63 de milioane euro şi ar trebui să ajute la tratamentul a 30.000 de pacienţi din spaţiul european, care prezintă simptome severe de COVID-19.

PREMII PENTRU LUPTA ÎMPOTRIVA PANDEMIEI

În acest an, Comitetul Economic şi Social European va oferi premii pentru lupta împotriva pandemiei de Covid-19. Cetăţenii UE, organizaţiile societăţii civile şi întreprinderile care au atenuat cel mai mult consecinţele devastatoare ale pandemiei, vor primi câte 10 mii de euro. Vor fi acordate până la 30 de premii, iar candidaţii trebuie să aibă reşedinţa sau sediul în UE. Comitetul Economic şi Social European a anunţat că vrea să consolideze, în acest fel, solidaritatea blocului comunitar în situaţii de criză.

DACIA SANDERO, ÎNTRE CELE MAI VÂNDUTE MAŞINI DIN UE

Autoturismul Dacia Sandero, asamblat în România, a intrat în topul lunar al celor mai vândute maşini din Europa. Potrivit datelor publicate de site-ul de specialitate http://jato.com, Dacia Sandero e pe locul 4 în top, cu peste 20 de mii de unităţi comercializate în prima lună de vară. Cel mai vândut autoturism rămâne Renault Clio. Acest model a înregistrat, în iunie, peste 37 de mii de vânzări, cu aproximativ 15 mii mai mult decât următoarele clasate, Volkswagen Golf şi Renault Captur. Dacia Duster e pe locul opt în clasament, cu peste 17 mii de vânzări.
Similare
RECOMANDĂRI