G20 anunţă contribuţii în valoare de peste 21 de miliarde de dolari pentru combaterea pandemiei de COVID-19
Vizualizari:

G20 anunţă contribuţii în valoare de peste 21 de miliarde de dolari pentru combaterea pandemiei de COVID-19

Grupul celor 20 de economii dezvoltate şi emergente (G20) au anunţat sâmbătă contribuţii în valoare de peste 21 de miliarde de dolari pentru combaterea pandemiei COVID-19, transmite Reuters şi Agerpres.

“G20, împreună cu ţările invitate, a coordonat eforturile globale de susţinere a luptei împotriva pandemiei COVID-19. Până în prezent, membrii G20 şi ţările invitate au anunţat contribuţii de peste 21 de miliarde de dolari pentru a sprijini finanţarea sănătăţii globale”, conform unui comunicat de presă al grupului.

Angajamentele financiare vor fi direcţionate către diagnosticare, vaccinuri, terapii, cercetare şi dezvoltare, conform sursei citate.

În luna aprilie, G20 a invitat toate ţările, organizaţiile neguvernamentale, filantropice, precum şi sectorul privat să contribuie la acoperirea unui decalaj de finanţare estimat la peste 8 miliarde de dolari pentru a combate pandemia COVID-19.

Arabia Saudită, care deţine în prezent preşedinţia G20, a promis 500 de milioane de dolari pentru a sprijini eforturile globale de combatere a pandemiei.

Reamintim că alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizare (GAVI) a atras 8,8 miliarde de dolari de la guverne, companii şi fundaţii caritabile pentru programe de imunizare în statele sărace, care se vor desfăşura până în 2025, depăşind astfel ţinta de 7,4 miliarde de dolari, fixată iniţial, anunţă Reuters, citat de Adevărul.ro.

Aceste fonduri vor contribui la imunizarea a alţi 300 de milioane de copii din cele mai sărace ţări ale lumii împotriva unor boli precum rujeola, poliomielita şi febra tifoidă, campanii perturbate în mare parte de epidemia de COVID-19.

Alianţa privind vaccinurile a anunţat, de asemenea, că a strâns 567 milioane dolari de la donatorii internaţionali pentru un angajament în cadrul Advanced Market Commitment (AMC) de a cumpăra viitoare vaccinuri împotriva COVID-19 pentru ţările sărace.

Acordul ar ajuta la asigurarea unor doze suficiente de vaccin pentru COVID-19, după dezvoltarea vacinurilor, pentru ca ţările sărace să imunizeze lucrătorii din domeniul sănătăţii şi persoanele cu risc ridicat, precum şi pentru crearea unui ” unor doze tampon” disponibile pentru utilizare atunci când v fi nevoie.

GAVI, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF au avertizat că 80 de milioane de copii sub vârsta de un an sunt expuşi riscului de boală din cauza perturbărilor programelor vitale de imunizare din cauza pandemiei de COVID-19 boala provocată de noul coronavirus.

Marea Britanie este cel mai important contributor la GAVI, cu 1,65 miliarde de lire sterline (1,85 miliarde de euro) promise pentru următorii cinci ani. Şi Fundaţia Bill & Melinda Gates, s-a aflat printre donatori, acordând 1,6 miliarde de dolari pentru perioada până în 2025, alăturându-se guvernelor Norvegiei, Germaniei şi Statelor Unite.

Similare
RECOMANDĂRI