Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Lukaşenko schimbă Guvernul de la Minsk înainte de prezidenţiale

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko l-a desemnat pe fostul şef al comitetului militar-industrial al ţării în funcţia de prim-ministru. Liderul de la Minsk a luat această decizie după ce a demis vechiul guvern, cu două luni înainte de alegerile prezidenţiale la care vrea să obţină al şaselea mandat în fruntea ţării.

Lukaşenko a declarat că noul premier va fi responsabil pentru menţinerea disciplinei în rândul oficialilor de rang înalt.

ALEXANDR LUKAŞENKO, preşedinte, Belarus: "Prim-ministru al republicii Belarus e desemnat Golovcenko Roman Alexandrovici. Este un om de încredere, el este patriot al ţării sale, el s-a născut şi a crescut în Belarus. Făcând înconjurul lumii, el nu a rămas nicăieri, în nicio ţară. Eu iau în considerare şi acest lucru. Pentru noi e foarte important acum ca la putere să vină patrioţi şi profesionişti."

Lukaşenko a spus că aşteaptă de la noul premier să îmbunătăţească situaţia economică a ţării, inclusiv prin promovarea inovaţiilor tehnologice în toate domeniile posibile. Şeful statului a demis, miercuri, guvernul cu două luni înaintea alegerilor prezidenţiale din 9 august. El a luat decizia în urma protestelor de la sfârşitul săptămânii trecute din capitala Belarusului, când au fost arestaţi mai mulţi activişti şi reprezentanţi ai opoziţiei care cereau alegeri libere şi corecte. Lukaşenko a avertizat mai târziu că nu va admite în ţara sa un "Maidan" de tipul celui ucrainean şi nici privatizarea statului de către forţe oculte. Organizaţiile internaţionale pentru drepturile omului continuă să-l critice pe liderul autoritar al Belarusului pentru acţiuni represive împotriva oponenţilor, bloggerilor şi jurnaliştilor.
 
Similare
RECOMANDĂRI