Sursa foto:TVR Vizualizari:

Mai multe ţări exclud scenariul carantinei la nivel naţional, în contextul creşterii numărului de îmbolnăviri cu COVID-19

Numărul de infectari cu noul coronavirus a revenit în Europa la nivelurile de la începutul pandemiei, dar specialiştii şi politicienii exclud o nouă carantină totală, la nivel de ţară. Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că acum lumea e, în general, pregătită, spre deosebire de începutul anului, când cu toţii am fost prinşi cu garda jos.

Virusul nu a dormit peste vară şi nu a intrat în vacanţă - spun experţii europeni. Aşa se explică avalanşa de cazuri noi cu care se confruntă Europa, în ultimele cinci săptămâni.

Dar chiar dacă situaţia se înrăutăţeşte, ţinând cont că vine sezonul rece, carantinarea la nivel de ţări întregi, impusă în martie, probabil NU se va repeta, scenariul cel mai pesimist fiind izolarea pe localităţi.

Nici Germania nu va mai fi nevoită să impună din nou măsuri de izolare la nivel naţional pe timpul iernii pentru a ţine sub control epidemia, în pofida creşterii numărului de infectări.

Unele ţări intenţionează să reducă, ori deja au redus, perioada de carantină, dar experţii europeni atrag atenţia că micşorarea intervalului nu e recomandabilă, pentru că infecţia poate să apară şi după două săptămâni.

Similare
RECOMANDĂRI