Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Noi restricţii de circulaţie în toată lumea pentru limitarea răspândirii noului coronavirus

Noi şi noi restricţii de circulaţie şi izolare în toată lumea, în efortul de a opri răspândirea coronavirusului. În Irlanda se închid magazinele, oamenii trebuie să stea în casă, iar vârstnicii de peste 70 de ani, cu boli cronice, nu mai pot ieşi deloc. Suedia, ţara care până acum a fost destul de relaxată privind izolarea socială, a interzis toate adunările publice mai mari de 50 de persoane. În schimb, în epicentrul pandemiei, oraşul Wuhan din China, o parte dintre interdicţii au fost ridicate.

În Irlanda, interdicţiile de circulaţie, intrate în vigoare azi noapte, se vor aplica până pe 12 aprilie, când e Paştele catolic.

În Italia, după vineri, ziua neagră în care s-au înregistrat 919 decese, preşedintele s-a adresat italienilor. Dar nu numai lor, ci şi liderilor europeni.

Între nordul şi sudului clubului comunitar sunt tensiubni majore, după ce unele guverne, Olanda de exemplu, refuza măsuri financiare la nivelul clubului comunitar, care ar ajuta Italia şi Spania, ţările cel mai greu lovite de pandemie.

Wuhan, oraşul chinez de unde a pornit pandemia a început să relaxeze restricţiile de circulaţie.

În ianuarie, când în Wuhan explodau cazurile de pneumonie provocată de coronavirus, autorităţile chineze au început să izoleze provincii întregi, pestze 50 de milioane de oameni.

Wuhanul se redeschide de astăzi pentru circulaţia feroviară, dar numai pentru sosiri.

Locuitorii din Wuhan care vor să plece din oraş mai au de aşteptat până pe 8 aprilie, atunci când ar urma să se ridice complet restricţiile.

Similare
RECOMANDĂRI