OMS recomandă purtarea măştilor de protecţie în public
Vizualizari:

OMS recomandă purtarea măştilor de protecţie în public

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă purtarea măştilor de protecţie în public pentru a nu permite răspândirea coronavirusului, deoarece măştile pot reprezenta o „barieră” pentru picăturile cu agenţi patogeni care pot infecta persoanele din jur. Iniţial, OMS susţinea că nu există suficiente dovezi potrivit cărora oamenii sănătoşi ar trebui să-şi acopere feţele cu măşti, în public, informează BBC.

De asemenea, OMS recomandă purtarea măştilor de protecţie în zonele în care virusul se răspândeşte şi distanţarea socială nu este posibilă, precum transportul public sau magazine, scrie Digi24.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că, totodată, persoanele de peste 60 de ani sau cu afecţiuni medicale ar trebui, de asemenea, să poarte măştile atunci când distanţarea socială nu poate fi menţinută, conform Mediafax.

OMS recomandase anterior ca doar lucrătorii din domeniul sănătăţii, persoanele infectate cu noul Covid-19 şi îngrijitorii lor să poarte măştile de protecţie.

Tedros a adăugat că „măştile în sine nu vă vor proteja de COVID-19” şi a subliniat importanţa spălării mâinilor, a distanţării sociale şi a altor strategii de prevenire a infecţiilor.

Totodată, OMS a arătat că lucrătorii din domeniul sănătăţii, în zonele în care virusul se răspândeşte, ar trebui să poarte întotdeauna măştile. Medicii care lucrează în cardiologie sau în alte saloane, de exemplu, ar trebui să poarte măşti medicale.

Similare
RECOMANDĂRI