Statul american California vrea interzicerea totală a maşinilor pe benzină şi motorină. De când va intra în vigoare măsura
Vizualizari:

Statul american California vrea interzicerea totală a maşinilor pe benzină şi motorină. De când va intra în vigoare măsura

Inovaţia în sectorul vehiculelor "curate" şi forţarea în jos a preţurilor de vânzare în ceea ce le priveşte pot fi făcute doar prin interzicerea totală a maşinilor poluante, cu moatoare pe benzină şi motorină.

Începând din 2035, niciun vehicul nou vândut în California nu va mai putea fi echipat cu motoare diesel sau pe benzină, potrivit unei ordonanţe semnate miercuri de guvernatorul democrat al acestui stat american pentru a combate modificările climatice şi poluarea aerului, scrie Cpital.ro.

„Este măsura cea mai eficientă pe care statul nostru ar putea să o ia pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice”, a declarat guvernatorul Gavin Newsom într-un comunicat.

Toate vehiculele vândute în California începând cu 2035, cu zero emisii
Potrivit acelui document, sectorul transporturilor, extrem de dezvoltat în California, este responsabil pentru mai mult de jumătate din emisiile de carbon din acest stat american.

„Prea multe decenii am permis maşinilor să polueze aerul pe care copiii noştri şi familiile noastre îl respiră. Californienii nu ar trebui să îşi facă griji din cauza gândului că maşinile lor provoacă astm în rândul copiilor. Maşinile noastre nu ar trebui să agraveze incendiile de pădure.

În opinia sa, această decizie va favoriza inovaţia în sectorul vehiculelor „curate” şi va contribui la scăderea preţurilor lor de vânzare. Potrivit experţilor în domeniu, peste 1,6 milioane de vehicule nepoluante ar trebui să fie vândute în California în 2020.

Coasta de Vest a Statelor Unite şi mai ales California se confruntă de luna trecută cu incendii uriaşe de vegetaţie, care au făcut peste 30 de victime şi au distrus mii de clădiri.

Potrivit unei teorii acceptate pe scară largă de comunitatea ştiinţifică, amploarea excepţională a acestor incendii de pădure este parţial legată de modificările climatice, care agravează o secetă cronică şi cauzează apariţia unor condiţii meteorologice extreme.

În timpul unei deplasări în nordul statului California, preşedintele Donald Trump, care obişnuieşte să facă declaraţii considerate climatosceptice, a minimalizat însă rolul jucat de modificările climatice: „Nu cred că ştiinţa ştie cu adevărat acest lucru”.

Similare
RECOMANDĂRI