Una dintre cele mai vârstnice persoane infectate, o femeie de 111 ani, s-a vindecat de coronavirus. Cum s-a manifestat COVID-19 la ea
Vizualizari:

Una dintre cele mai vârstnice persoane infectate, o femeie de 111 ani, s-a vindecat de coronavirus. Cum s-a manifestat COVID-19 la ea

O femeie de 111 ani a devenit cea mai vârstnică persoană care a supravieţuit noului coronavirus în Chile, după două runde de carantină, a informat Serviciul Naţional pentru Persoane Vârstnice (SENAMA) din această ţară sud-americană, potrivit DPA, citat de Agerpres.

Directoarea azilului, Maria Paz Sordo, a declarat că, în afară de probleme respiratorii, centenara era sănătoasă. „A fost testată pozitiv, dar era asimptomatică, şi a avut apoi câteva episoade de febră”, a precizat Sordo.

Juana Zuniga, care împlineşte 112 ani în luna iulie, a fost una dintre cele 25 de persoane care au contractat noul coronavirus într-un azil de bătrâni din capitala Santiago, a precizat SENAMA într-o declaraţie. Femeia, rezidentă a azilului din 2014, a fost plasată într-o zonă izolată şi îngrijită acolo timp de 28 de zile.

Pe 10 mai, când şi-a revenit oficial, ea a devenit cea mai în vârstnică persoană din Chile care a supravieţuit COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus.

Miercuri, Chile a extins măsurile de carantină în zona metropolitană Santiago până pe 5 iunie după raportarea a 4.328 de cazuri noi în 24 de ore. Cu un total de 82.289 de contaminări, Chile este în prezent cea de-a treia ţară cu cele mai multe cazuri de COVID-19 din America Latină, după Brazilia şi Peru.

Similare
RECOMANDĂRI