Guvernul a aprobat proiectul de lege privind modificarea Constituţiei şi îl trimite din nou Curţii Constituţionale
Vizualizari:

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind modificarea Constituţiei şi îl trimite din nou Curţii Constituţionale

Guvernul a aprobat astăzi un alt proiect de lege de modificare a Constituţiei, în partea ce ţine de sistemul judecătoresc. Asta după ce precedentul proiect a primit aviz negativ din partea Curţii Constituţionale.

Ministrul justiţiei a subliniat că în perioada 28–29 septembrie a avut o serie de întrevederi-consultări cu membrii Grupului de Lucru de Nivel Înalt al Consiliului Europei, creat de către Secretarul General al Consiliului Europei pentru susţinerea Republicii Moldova în eforturile sale de reformare a sistemului judecătoresc.  Potrivit ministrului, Consiliul Europei a confirmat că proiectul de lege privind amendamentele constituţionale (referitoare la sistemul judecătoresc şi Consiliul Superior al Magistraturii) actualmente promovat de către Guvernul Republicii Moldova, este în conformitate cu avizele recente ale Comisiei de la Veneţia şi Directoratului General pentru drepturile omului şi statul de drept.

De asemenea, Consiliul Europei a reiterat că va continua să coopereze strâns cu Republica Moldova pentru a facilita implementarea integrală si eficientă a reformelor în sectorul justiţiei.

De menţionat că, proiectul aprobat azi de Guvern va fi trimis din nou Curţii Constituţionale.
 
Similare
RECOMANDĂRI