VIDEO. UPDATE. CSM solicită premierului să asigure prezenţa ministrului Justiţiei la şedinţele în plen
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. UPDATE. CSM solicită premierului să asigure prezenţa ministrului Justiţiei la şedinţele în plen

UPDATE. 10:20. Membrii CSM îi solicită premierului să asigure prezenţa ministrului Justiţiei, Fadei Nagacevschi, la şedinţele în plen ale CSM. Aceştia au făcut un apel şi către preşedintele Parlamentului, să desemneze noi membri ai consiliului.

„La şedinţele CSM, judecătorii sunt prezenţi, nu-s prezenţi unii membri de drept şi unii membri care au fost desemnaţi din partea Parlamentului. Problema nu este în sistemul judecătoresc. Problema e în puterea executivă şi legislativă”, a declarat la briefing preşedintele interimar al CSM, Dorel Musteaţă.

Cât despre invitaţia lui Fadei Nagacevschi de a discuta la minister despre problemele justiţiei, Dorel Musteaţă a declarat că membrii CSM nu vor participa.

„CSM mulţumeşte ministrului pentru invitaţie, însă ţinând cont de principiul separării puterii în stat, considerăm că problemele din justiţie trebuie discutate la şedinţele CSM, dar nu la Ministerul Justiţiei, pentru că el face parte din puterea executivă”, a menţionat Musteaţă.

Mai mult, membrii consiliului au solicitat tuturor persoanelor interesate să se prezinte la şedinţa CSM din 10 decembrie, unde se va discuta despre problemele din sistem. Şi ministrului Justiţiei i s-a solicitat să se prezinte la această şedinţă.

Amintim că ministrul Fadei Nagacevschi a explicat din ce motiv nu se prezintă la şedinţele CSM, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Similare
RECOMANDĂRI