Ministerul Justiţiei. Proiectul de lege privind amendamentele constituţionale corespunde cerinţelor Comisiei de la Veneţia
Vizualizari:

Ministerul Justiţiei. Proiectul de lege privind amendamentele constituţionale corespunde cerinţelor Comisiei de la Veneţia

În perioada 28–29 septembrie 2020, Ministrul Justiţiei al Republicii Moldova, Fadei Nagacevschi, a avut o serie de întrevederi cu membrii Grupului de Lucru de Nivel Înalt al Consiliului Europei, creat de către Consiliul Europei pentru susţinerea Republicii Moldova în eforturile sale de reformare a sistemului judecătoresc.

În cadrul discuţiilor au fost abordate subiecte privind statutul reformelor anvizajate în sectorul justiţiei şi importanţa conformării acestora cu standardele europene, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Astfel, Consiliul Europei a confirmat că proiectul de lege privind amendamentele constituţionale (referitoare la sistemul judecătoresc şi Consiliul Superior al Magistraturii) actualmente promovat de către Guvernul Republicii Moldova, este în conformitate cu avizele recente ale Comisiei de la Veneţia.

De asemenea, Consiliul Europei a reiterat că va continua să coopereze strâns cu Republica Moldova pentru a facilita implementarea integrală şi eficientă a reformelor în sectorul justiţiei.

https://www.coe.int/en/web/portal/-/moldova-draft-constitutional-amendments-meet-venice-commission-requirements
 
Similare
RECOMANDĂRI