Olesea Stamate admite că R. Moldova ar putea pierde în arbitrajul internaţional iniţiat de Avia Invest
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Olesea Stamate admite că R. Moldova ar putea pierde în arbitrajul internaţional iniţiat de Avia Invest

Fostul ministru al Justiţiei Olesea Stamate consideră că Republica Moldova ar putea pierde în arbitrajul internaţional iniţiat de Avia Invest, în care compania concesionară a Aeroportului Internaţional Chişinău are o pretenţie de circa 900 de milioane de dolari, tocmai din cauza unor decizii luate de autorităţi.

Olesea Stamate spune că nu are dubii privind fraudarea procedurii de concesionare a Aeroportului, însă spune că anunţul Agenţiei Proprietăţii Publice privind rezilierea contractului, „nu face decât să toarne gaz pe foc în cauza arbitrală şi să scadă şansele ţării noastre să evite achitarea unei despăgubiri aproape egale cu miliardul furat din sistemul bancar”.
 
„Agenţia Proprietăţii Publice anunţă că a reziliat contractul de concesiune a aeroportului, lucru care, conform contractului, nu este atât de simplu de realizat. Nerespectarea prevederilor legale şi contractuale va slăbi poziţia Republicii Moldova în arbitraj. Acest fapt poate duce la achitarea unei despăgubiri aproape egale cu miliardul furat din sistemul bancar.
 
(…)Dodon se joacă de-a justiţia, iar noi riscăm să achităm încă un miliard în câţiva ani”, spune fostul ministru.


 
Similare
RECOMANDĂRI