Şoferul care a încercat să aducă în ţară 1,5 milioane de euro, cu un camion, a fost trimis pe banca acuzaţilor
Vizualizari:

Şoferul care a încercat să aducă în ţară 1,5 milioane de euro, cu un camion, a fost trimis pe banca acuzaţilor

Dosarul penal de învinuire a şoferului autocamionului care a încercat să introducă ilegal în ţară, la 18 aprilie 2020, suma de peste 1,5 milioane de euro, a fost trimis în instanţa de judecată.

Bărbatul are vârsta de 36 de ani şi este domiciliat în municipiul Chişinău. Acestuia i se incriminează tentativa de contrabandă, comisă în calitate de autor. Aşa cum fapta a fost comisă la punctul vamal Leuşeni, conform competenţei teritoriale, procurorii au trimis dosarul spre examinare Judecătoriei Hânceşti, sediul central. În ceea ce priveşte beneficiarul şi organizatorul schemei de contrabandă, dosarul penal a fost disjuns într-o procedură separată, iar investigaţiile continuă, de comun cu Serviciul Vamal.
 
Trebuie menţionat faptul că, pe lângă suma de bani nedeclarată, învinuitul nu a declarat nici alte bunuri transportate – utilaj tehnic (ştanţe şi cuţite pentru ştanţe) folosit la tăierea hârtiei şi cartonului, astfel încât suma totală a tentativei de contrabandă, la care se adaugă camionul (cap-tractorul) sechestrat, depăşeşte un milion 650 mii EUR.
 
În cazul în care în instanţa de judecată va fi demonstrată vinovăţia bărbatului, care în prezent se află în arest la domiciliu,  acesta riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 3 la 10 ani, inclusiv cu confiscarea bunurilor în folosul statului.
 
PCCOCS va continua să informeze opinia publică, atât la subiectul examinării dosarului trimis în judecată, cât şi cu privire la urmărirea penală în privinţa coparticipanţilor, realizată într-o procedură separată.
 
Similare
RECOMANDĂRI