JUSTIŢIE

Trei adolescenţi vor ajunge în judecată pentru viol

post-img

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a terminat urmărirea penală şi i-a trimis pe banca acuzaţilor pe trei adolescenţi acuzaţi că, în noaptea  de 15 spre 16 martie 2020, ar fi abuzat sexual o fostă colegă de clasă.

Victima ar fi fost ademenită de către inculpaţi, iar după ce au consumat băuturi alcoolice împreună, au profitat de imposibilitatea fetei de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa, şi au comis faptele care le sunt incriminate.

Reamintim că acest dosar a fost iniţial investigat de Inspectoratul de Poliţie Taraclia şi Procuratura raionului Taraclia, iar ulterior, la 25 martie curent, dosarul a fost retras din procedură şi transmis în gestiunea Direcţiei Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea procurorilor PCCOCS. Concomitent, pe dosar a fost format un grup de urmărire penală, care inlude şi angajaţi ai organelor de drept din Taraclia. În condiţiile celor stabilite şi în vederea asigurării efectuării urmăririi penale fără impedimente, s-a decis reţinerea şi ulterior arestarea persoanelor implicate în comiterea faptei, măsură care a rămas în vigoare până la moment.

În rezultatul obţinerii şi analizei tuturor probelor pe dosar, inclusiv a expertizelor medico-legale, informatice, biologice şi psihologice, precum şi a depoziţiilor unui cerc larg de persoane, dar şi prin coroborarea lor, a devenit posibilă punerea făptaşilor sub învinuire pe două capete de acuzare: viol şi satisfacerea poftei sexuale în forme perverse.
 
Prin urmare, în cazul în care vinovăţia acestora va fi demonstrată în instanţa de judecată, făptaşii riscă de la 5 la 12 ani închisoare.

Conform normelor de procedură, competenţa de examinare a faptelor îi revine Judecătoriei Cahul, sediul Taraclia, unde a şi fost expediat dosarul. Menţionăm că orice persoană se prezumă nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.
 
Victima a beneficiat de îngrijiri medicale şi asistenţă psihologică, astfel încât a fost redus la maxim riscul revictimizării acesteia.