ULTIMA ORĂ. Dosarul privind contrabanda cu anabolizante, trimis în judecată. Ex-ambasadorul R.Moldova la Moscova, Andrei Neguţa, riscă până la 10 ani de închisoare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ULTIMA ORĂ. Dosarul privind contrabanda cu anabolizante, trimis în judecată. Ex-ambasadorul R.Moldova la Moscova, Andrei Neguţa, riscă până la 10 ani de închisoare

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCCOS) anunţă că a încheiat urmărirea penală şi a trimis în judecată dosarul penal de învinuire a fostului ambasador al R. Moldova la Moscova şi a şoferului automobilului reprezentanţei diplomatice, în care au fost găsite anabolizante, transportate prin contrabandă. Este vorba despre Andrei Neguţa, fost ambasador al Republicii Moldova în Federaţia Rusă.

Totodată, procurorii PCCOCS continuă urmărirea penală pentru stabilirea celorlalţi făptuitori, cu individualizarea acţiunilor şi circumstanţelor faptei, precum şi pentru identificarea premiselor care au generat şi au permis comiterea fărădelegii. Suplimentar, procurorii au dispus desfăşurarea investigaţiilor financiare-paralele, care sunt în curs de derulare.

Amintim că, tentativa de contrabandă a fost contracarată la postul vamal Palanca, în decembrie 2020. Ulterior capturării mărfii, oamenii legii au estimat valoarea anabolizantelor ridicate la peste 8, 4 milioane de lei. PCCOCS precizează că, pe lângă anabolizante, autorităţile au depistat şi substanţe psihotrope în marfa examinată. Lotul de marfă continuă să fie păstrat în camera corpurilor delicte a Serviciului Vamal. Dacă va fi găsit vinovat, fostul diplomat riscă închisoare pe un termen de la 3 la 10 ani.
Similare
RECOMANDĂRI