JUSTIŢIE

Un fost director al unei companii de construcţii şi-a găsit dreptatea la Curtea Constituţională

Şi-a găsit dreptatea la Curtea Constituţională. Un fost director al unei companii de construcţii şi familia acestuia au avut interdicţia de a părăsi localitatea de reşedinţă şi Republica Moldova în urma unui proces care a durat 7 ani. Bărbatul s-a plâns Curţii Constituţionale pentru încălcarea dreptului la libera circulaţie. Înalta instanţă a declarat neconstituţionale două articole din Legea Insolvabilităţii, pe motiv că aceastea nu reglementează durata maximă de aplicare a interdicţiei de a părăsi ţara sau localitatea de reşedinţă.

Corneliu Mazur, fost director al unei companii de construcţii, a fost implicat într-un proces de judecată fiind acuzat că nu le-ar fi oferit la timp clienţilor apartamentele construite de firma lui. Oamenii şi-au primit într-un final apartamentele, însă, timp de 7 ani, lui Corneliu Mazur i-a fost interzis să părăsească ţara şi localitatea de reşedinţă.

„Prin această încheiere, dl Cornel Mazur şi cei 3 copii ai săi nu pot să meargă la odihnă peste frontiera de stat. lui şi familiei sale îi este îngrădit categoric dreptul la viaţa privată şi familie”, A SPUS MARCEL BURLACU, avocat.

Cazul Mazur a ajuns în vizorul Curţii Constituţionale pentru că i-a fost  îngrădit dreptul la libera circulaţie.

„întrebarea mea este cine a avut de câştigat de limitarea liberei mele circulaţii, familia mea, investitorii, statul, noi toţi am fost perdanţi.
Astfel, Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale 2 articole din legea insolvabilităţii pe motiv că acestea nu prevăd expres durata maximă cât poate fi aplicată interdicţia de a părăsi ţara şi localitatea de reşedinţă. Mai mult, Curtea Constituţională recomandă parlamentului să modifice legea în acest sens”, a spus CORNEL MAZUR, fost director al companiei de construcţii.

„Lipsa reglementării privind durata maximă a obligaţiei de nepărăsire a teritoriului ţării sau localităţii de reşedinţă constituie o omisiune legislativă contrară Constituţiei”, a spus DOMNICA MANOLE, preşedintele Curţii Constituţionale.

Deciziile Curţii Constituţionale sunt definitive şi nu pot fi supuse niciunei căi de atac.