Andrei Năstase: Este inuman ca astăzi peste 440 000 de pensionari, oameni în etate să trăiască sub limita subzistenţei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrei Năstase: Este inuman ca astăzi peste 440 000 de pensionari, oameni în etate să trăiască sub limita subzistenţei

Preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase insistă în continuare pe modificarea Constituţiei Republicii Moldova în vederea asigurării minimului de consum pentru populaţia vulnerabilă.

„De Ziua Internaţională a oamenilor în etate cer tuturor deputaţilor şi partidelor politice să susţină proiectul de modificare a Constituţiei şi statuarea obligativităţii constituţionale a statului de a garanta ca nici un salariu şi pensie (excepţie cea socială) să nu fie mai mici decât minimul de existenţă. Este inuman ca astăzi peste 440 000 de pensionari, oameni în etate, bunicii, mamele şi taţii noştri să trăiască sub limita subzistenţei, după ce au muncit o viaţă întreagă. ”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Liderul PPDA promite că în cazul în care va ajunge preşedinte al Republicii Moldova va organiza un referendum în acest sens dacă va fi nevoie.

„Se pare ca deputaţii nu prea aud. Nu-i nimic, ca preşedinte, voi organiza un referendum pentru garantarea venitului minim garantat!
Modificarea Constituţiei în acest sens va elimina definitiv şantajul electoral la care sunt supuşi cărunţii noştri. Corect este ca o lege dreaptă să rezolve această problemă, nu pomenile electorale ale unuia sau altuia”, a adăugat Năstase.
Similare
RECOMANDĂRI