Andrei Năstase: Sistemul construit de Plahotniuc şi preluat acum de Dodon refuză să înţeleagă că R. Moldova se schimbă
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Andrei Năstase: Sistemul construit de Plahotniuc şi preluat acum de Dodon refuză să înţeleagă că R. Moldova se schimbă

Sistemul construit de Plahotniuc şi preluat acum de Dodon refuză să înţeleagă că R. Moldova se schimbă, că oamenii s-au schimbat, că nu mai vor să trăiască aşa cum au trăit până acum. Pentru a-i putea anihila definitiv, avem nevoie de hotărâre şi asumare completă, de atitudini clare, ferme, foarte serioase, spune liderul PPDA, Andrei Năatase.

"Procurorul General a comunicat public finalizarea unui dosar penal de rezonanţă şi precizează că există încă procurori care se opun parcurgerii procedurilor judiciare legale, că există procurori care ascund, prin abordările lor, fapte penale, aspect care, aşa ne spune Alexandr Stoianoglo, îngreunează activitatea Procuraturii Generale. Înţeleg foarte bine problema cu care se confruntă astăzi Alexandr Stoianoglo deoarece eu, la rândul meu, ca viceprim-ministru şi ministru al Afacerilor Interne, m-am lovit de aceiaşi inerţie cruntă a sistemului la reformă. Am avut de a face, ca ministru de interne, cu fel de fel de personaje, care dintre care mai dubioase, încremenite în funcţii importante, de ani si ani de zile, şi deloc dispuşi la schimbare", spune liderul PPDA.

El susţine că "reforma justiţiei nu se poate face decât dacă cei implicaţi direct în acest atât de important proiect, fie că vorbim de preşedintele ţării, ca principal garant al bunei funcţionări a tuturor instituţiilor statului, fie că discutăm de CSM, de CSP sau de Procurorul General, sunt cu adevărat decişi să sprijine, prin abordările şi acţiunile lor, edificarea statului de drept şi independenţa justiţiei". Potrivit lui, independenţa justiţiei nu este un moft, este o necesitate.

"Multe, mult mai multe s-ar fi putut face dacă puterea nu ar fi fost cedată lui Igor Dodon, în mod iresponsabil, în luna noiembrie a anului trecut. Pentru a se putea înfăptui reforma, în fruntea statului, în funcţiile importante din stat, trebuie să stea oameni integri, oneşti şi curajoşi, iar aceştia trebuie, prin conduita şi abordările lor, să ofere tuturor celorlalţi încrederea în schimbare, în reforma structurală completă şi ireversibilă", afirmă el.
Similare
RECOMANDĂRI