Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Când urmează a se întruni Parlamentul pentru a vota Guvernul şi programul propus de premierul desemnat Natalia Gavriliţa

Parlamentul se va întruni pe 5 august, pentru a vota Guvernul şi programul propus de premierul desemnat Natalia Gavriliţa. Anunţul a fost făcut de preşedintele Parlamentului, Igor Grosu. Potrivit lui, în guvern vor fi doar membri ai Partidului Acţiune şi Solidaritate.

În cadrul unei emisiuni televizate, preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că PAS este gata să colaboreze cu persoane profesioniste din alte partide politice, dar fotoliile de miniştri vor reveni strict membrilor şi simpatizanţilor PAS. Potrivit lui Grosu, programul de guvernare al noului Cabinet de miniştri va reprezenta de fapt programul electoral al Partidului Acţiune şi Solidaritate. În urma consultărilor preşedintelui Maia Sandu cu fracţiunile parlamentare, Natalia Gavriliţa a fost desemnată candidat la funcţia de prim-ministru. Potrivit legii, Guvernul poate fi învestit cu voturile a cel puţin 51 de deputaţi, iar fracţiunea PAS are majoritatea asigurată cu 63 de mandate. Pentru Natalia Gavriliţa este a doua încercare de a deveni prim-ministru al Republicii Moldova. Candidatura ei la această funcţie a fost propusă şi în ianuarie, însă nu a fost votată de Parlament.
Similare
RECOMANDĂRI