Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deputaţii PSRM şi „Pentru Moldova” au votat astăzi proiecte pe bandă rulantă. Slusari: A fost contrar procedurii, contrar regulamentului

Proiecte votate pe bandă rulantă, dar la limita legalităţii şi în huiduielile opoziţiei. Coaliţia tacită PSRM-Şor a aprobat trecerea Serviciului de Informaţii şi Securitate din subordinea Preşedinţiei în cea a Parlamentului, proiectul ce vizează obligativitatea ca prospectele medicamentelor să fie scrise în limba rusă dar şi alte documente sensibile. Deputaţii PPDA spun că vor contesta legalitatea votului de astăzi din Parlament la Curtea Constituţională.

Pentru că tribuna centrală a Legislativului şi prezidiul Parlamentului erau blocate de opoziţie, preşedintele de şedinţă, Vlad Batrâncea, a citit din sala de plen proiectele supuse votului. Chiar dacă altercaţiile şi îmbrâncelile în sala parlamentului erau la ordinea zilei, coaliţia PSRM – SOR a votat nestingherită mai multe proiecte de lege extrem de importante.

Într-un haos total în parlament a fost aprobat şi proiectul ce prevede trecerea SIS din subordinea instituţiei prezidenţiale în subordinea parlamentului.

În acelaşi ritm au fost aprobate şi alte proiecte.

Opoziţia califică drept o debandadă totală situaţia de astăzi din parlament şi spune că toate proiectele aprobate vor fi contestate la Curtea Constituţională.

ALEXANDRU SLUSARI, vicepreşedintele Parlamentului: „Contrar procedurii, contrar regulamentului au fost aprobate pe bandă rulantă mai multe proiecte dubioase, proiecte contradictorii care dezbină societatea, proiecte care sustrag atenţia cetăţenilor de la această politică bugetar-fiscală. Platforma DA va contesta juridic tot dezmăţul care s-a întâmplat în parlament”.

Proiectul privind trecerea serviciului de informatii si securitate din subordinea preşedintelui în cea a parlamentului a fost votat în ambele lecturi, iar pentru a intra în vigoare mai este necesar să fie promulgat de şeful statului.
Similare
RECOMANDĂRI