Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dizolvarea Legislativului şi alegerile parlamentare anticipate sunt singura modalitate a depăşi criza politică de la Chişinău, declaraţie

Dizolvarea Legislativului şi alegerile parlamentare anticipate sunt singura modalitate a depăşi criza politică de la Chişinău. O spune preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, în contextul în care coaliţia de guvernare a rămas, oficial, cu doar 48 de mandate. Şeful statului afirmă că soarta alianţei de guvernământ va fi decisă săptămâna viitoare, atunci când Guvernul va veni în Parlament cu rectifictarea bugetului de stat şi cu un set de proiecte extrem de importante pentru Republica Moldova.

Preşedintele Igor Dodon spune că, în contextul în care mulţi deputaţi au migrat de la un partid la altul, alegerile anticipate sunt singura modalitate de a oferi legitimitate forului suprem al ţării.

IGOR DODON, preşedintele Republicii Moldova: "Acest Parlament trebuie cât mai repede dizolvat, trebuie de creat mecanisme ca să nu mai treacă deputaţi dintr/un partid în altul. Şi să alegem alt Parlament".

După ce deputaţii democraţi Vladimir Andronachi şi Eugeniu Nichiforciuc au fost excluşi din formaţiune, coaliţia PD-PSRM a rămas fără majoritate parlamentară, lăsând guvernul Chicu fără un sprijin politic cert în Parlament.

IGOR DODON, preşedintele Republicii Moldova: "Avem 48 de deputaţi, şi întrebarea care vine de la sine, ce facem mai departe cu această coaliţie, eu îmi doresc să fie o coaliţie stabila, să putem vota legile pe care le înaintează Guvernul". 

Săptămâna viitoare parlamentul Republicii Moldova se va întruni în prima şedinţă din sesiunea de toamnă-iarnă. Atunci urmează să fie dezbătut proiectul rectificării bugetului de stat şi un set de alte proiecte convenite cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional pentru a obţine un nou împrumut din partea FMI.
Similare
RECOMANDĂRI