Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fără secţii de vot în şcoli, la scrutinul prezidenţial din 1 noiembrie

Fără secţii de vot în şcoli, la scrutinul prezidenţial din 1 noiembrie. Este recomandarea Comisiei Naţionale Extraordinare pentru Sănătate Publică de la Chişinău, în contextul pandemiei de COVID-19. Pentru că spaţiile în care se organizează secţiile de vot sunt stabilite de autorităţile fiecărei localităţi în parte, Comisia Electorală a îndemnat primarii să identifice alte instituţii publice pentru desfăşurarea scrutinului.

Potrivit CEC, până acum, la alegerile organizate în Republica Moldova, 45% din secţiile de votare erau amplasate în instituţii de învăţământ. La prezidenţialele de pe 1 noiembrie, însă, din cauza pandemiei şi în scopul protejării copiilor, Comisia Naţională Extraordinară pentru Sănătate Publică propune o schimbare:

"Se recomandă, după posibilitate, organizarea activităţii birourilor electorale/secţiilor de votare în alte instituţii/edificii decât instituţiile de învăţământ, reieşind din situaţia epidemiologică prin infecţia cu COVID-19". http://www.gov.md

Potrivit Codului Electoral, secţiile de vot sunt constituite la propunerea autorităţilor locale şi municipale. Prin urmare, Autoritatea Electorală recomandă autorităţile publice ca, până pe 26 septembrie, să identifice alte instituţii pentru găzduirea secţiilor de vot la scrutinul prezidenţial.  
 
Similare
RECOMANDĂRI