Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon ameninţă cu demisia ministrul educaţiei. Pavel Filip, însă, îi ia apărarea colegului său de partid, Igor Şarov

Igor Dodon îl ameninţă cu demisia pe ministrul Educaţiei, Igor Şarov, membrul al Partidului Democrat, după ce a criticat comportamentul preşedintelui din timpul unei vizite la o şcoală, fără să poarte mască şi să respecte distanţa fizică. Igor Dodon spune că, în privinţa lui Şarov, ar putea fi luate decizii, inclusiv politice. De cealaltă parte, liderul PDM, Pavel Filip îi ia apărarea colegului său de partid şi spune că reacţia ministrului a fost una corectă în condiţii de pandemie.

Scandalul a apărut după ce şeful statului a postat pe pagina sa socială mai multe imagini în care apare fără mască la gimnaziul "Viorel Cantemir" din satul Sofia, raionul Drochia. Din imagini se vede că preşedintele vorbeşte cu profesorii şi elevii, în spaţii închise, fără a avea mască şi fără a respecta distanţa fizică. După ce au fost postate imaginile care au scandalizat opinia publică, ministrul Şarov a reacţionat dur, vorbind despre dublele standarde ale autorităţilor în perioada pandemiei.

IGOR DODON, preşedintele Republicii Moldova: „O să discutăm cu dl Sarov şi o să-l rugăm să se documenteze, putem să luăm şi alte decizii politice în acest sens. Dar preşedintele a fost cu mască în şcoală, atunci când a vorbit cu elevii şi-a scos masca şi apoi a pus-o înapoi”.

În acelaşi interviu oferit unei post de televiziune, preşedintele Dodon a menţionat că Şarov nu va fi demis doar pentru a menţine unitatea alianţei.

IGOR DODON, preşedintele Republicii Moldova: „Credeţi-mă că dacă aş dori, mâine va fi demis, suntem în coaliţie, care trebuie menţinută”.

De cealaltă parte, liderul PDM, Pavel Filip a declarat în timpul emisiunii Punctul pe Azi, de la TVR MOLDOVA, că rezonează cu critica adusă de ministrul Şarov la adresa celor care nu respectă deciziile Comisiei pentru Situaţii Excepţionale.

PAVEL FILIP, lider PDM: „Dl Şarov a spus o părere pe care o împărtăşim cu toţii,  poate de o manieră deosebită, dar îl înţeleg pentru că el este ministrul Educaţiei, este omul care a venit cu reguli de joc în dimensiunea educaţiei, care le-a spus profesorilor că trebuie să stea cu mască de dimineaţă până seara, care le-a interzis părinţilor să păşească pragul şcolii”.

Potrivit deciziei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, de la începutul noului an şcolar, profesorii sunt obligaţi să poarte masca de protecţie pe toată durata orelor, iar părinţilor le este interzis accesul în instituţiile de învăţământ. După numeroasele critici aduse şefului statului, pe motiv că nu poartă mască în spaţii închise şi nu păstrează distanţa socială, astăzi Igor Dodon a mers la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu" din Leova. Şeful statului a purtat mască atât în spaţii închise, cât şi în spaţii deschise, însă refuză în continuare să păstreze distanţa socială, făcându-şi poze cu mai mulţi elevi.
Similare
RECOMANDĂRI