Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Dodon - candidatul din partea PSRM la alegerile prezidenţiale

Igor Dodon este candidat din partea PSRM la alegerile prezidenţiale. Partidul Socialiştilor a depus astăzi la Comisia Electorală Centrală actele pentru înregistrarea grupului de iniţiativă, care va colecta semnături pentru înregistrarea candidatului. Igor Dodon a venit şi el la Comisia Electorală împreună cu socialiştii Vlad Batrîncea şi Vasile Bolea iar holurile instituţiei au fost pline de ofiţerii SPPS care au restricţionat accesul jurnaliştilor.

Cei de la CEC s-au ţinut de glume şi i-au întrebat pe socialişti cine sunt şi ce vor de la ei.

" – Eu sunt Sergiu Gurduza, coordonator de grup, domnul Marian Vuiu şi doamna Olga Sorocovici. Noi v-am spus cine suntem. Voi cine sunteţi şi ce doriţi de la noi? – Domnule Gurduza, bună ziua, stimaţi membri ai CEC, domnul Igor Dodon este candidatul la funcţia de preşedinte. –Aici este cererea semnată de domnul Igor Dodon, candidat.. – Domnule Batrîncea, tot respectul, noi am înţeles cine sunteţi şi ce doriţi".

Apoi, Igor Dodon a refuzat ceaiul oferit de reprezentanţii Comisiei Electorale Centrale.

" – Ne place ceaiul, dar nu astăzi. – Deja după victorie".

Igor Dodon spune că a luat decizia să participe la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie 2020 pentru că este convins că e necesar să continue iniţiativele social-economice care ar fi fost lansate pe parcursul primului mandat. El nu a ezitat să se laude cu ce a reuşit în perioada cât a fost preşedinte. 

IGOR DODON preşedintele Republicii Moldova: "În prima etapă am avut de furcă cu un regim oligarhic, pe care am reuşit să-l dăm jos. În al doilea am fost lovit de pandemie şi de secetă şi de criza economică, care nu a mai fost în istoria modernă a Republicii Moldova. Eu consider că noi am făcut faţă acestor provocări. Poporul o să ne judece pe toţi. Eu vreau să urez succes tuturor concurenţilor electorali".

Igor Dodon a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor. Când au insistat, li s-a închis uşa în faţă şi nu le-a fost permisă ieşirea din sală timp de câteva minute.

CEC a înregistrat, astăzi, şi grupul de iniţiativă al Partidului "ŞOR", al cărui candidat este Violeta Ivanov, dar şi grupurile de iniţiativă ale candidaţilor independenţi Ion Costaş şi Constantin Oboroc. Andrei Năstase şi Renato Usatîi au depus deja semnăturile necesare pentru înregistrarea oficială în cursa electorală. În urma tragerii la sorţi, Renato Usatîi va fi primul pe  buletinul de vot, urmat de liderul Platformei DA, Andrei Năstase. Vineri este ultima zi în care pretendenţii la funcţia de preşedinte mai pot înregistra grupurile de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor.
Similare
RECOMANDĂRI