Începe înregistrarea grupurilor de iniţiativă pentru susţinerea candidaţilor la funcţia de preşedinte
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Începe înregistrarea grupurilor de iniţiativă pentru susţinerea candidaţilor la funcţia de preşedinte

Grupurile de iniţiativă pentru susţinerea candidaţilor la funcţia de preşedinte pot depune, din 1 septembrie, documentele necesare pentru înregistrare la Comisia Electorală Centrală.

Conform prevederilor Codului Electoral, grupul de iniţiativă pentru susţinerea candidatului se constituie din cel puţin 25 de persoane şi cel mult o sută de persoane cu drept de vot. Grupul se formează în urma unei adunări, la care se susţine candidatul la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, se alege conducătorul grupului şi se aprobă lista membrilor acestuia, transmite IPN.

Grupul de iniţiativă poate susţine doar un singur candidat la funcţia de preşedinte. Membrii unui grup de iniţiativă nu pot fi în acelaşi timp şi membri ai altui grup de iniţiativă.

Comisia Electorală precizează că documentele se vor depune la sediul CEC, pe strada V. Alecsandri nr.119, bir.202, în zilele de 1, 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11 septembrie, între orele 09.00 şi 17.00. În zilele de 5 şi 6 septembrie, atele pot fi depuse între orele 10.00 şi 16.00.

CEC, în termen de trei zile de la recepţionare, examinează dosarul şi decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupului de iniţiativă.

Fiecare concurent electoral poate face agitaţie electorală doar din momentul în care este înregistrat de CEC.
Similare
RECOMANDĂRI