Mai multe acte normative din Codul electoral vor fi ajustate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mai multe acte normative din Codul electoral vor fi ajustate

Comisia Electorală Centrală a anunţat astăzi iniţierea elaborării unor proiecte de hotărâre cu privire la revizuirea mai multor acte normative. Printre modificările prevăzute se numără şi particularităţile de desemnare şi înregistrare a candidaţilor la alegerile pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova.

CEC se anunţă că vor fi elaborate modificări în modul de activitate a organelor electorale inferioare şi în prevederile privind desemnarea şi înregistrarea candidaţilor la alegerile pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Necesitatea elaborării acestor proiecte constă în ajustarea dispoziţiilor actelor normative în vigoare la normele Codului Electoral, precum şi îmbunătăţirea prevederilor existente referitoare la procedura de desemnare şi înregistrare a candidaţilor la alegerile pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova,  dar şi la activitatea organelor electorale inferioare, potrivit Moldpres.

Astfel, CEC anunţă despre iniţierea elaborării următoarelor proiecte de hotărâre:

- „Pentru modificarea Regulamentului privind particularităţile de desemnare şi înregistrare a candidaţilor la alegerile pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 113 din 18 august 2016”.

- „Pentru modificarea Regulamentului privind activitatea consiliului electoral de circumscripţie, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1702 din 19 iunie 2018”.

- „Pentru modificarea Regulamentului privind activitatea birourilor electorale ale secţiilor de votare, aprobat prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 1734 din 3 iulie 2018”.

Similare
RECOMANDĂRI