Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu îl acuză pe Igor Dodon că ar încerca să fraudeze alegerile prezidenţiale. Preşedinţia: ”Halucinaţii electorale”

Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune si Solidaritate, i-a transmis preşedintelui Republicii Moldova să nu se implice în organizarea alegerilor de pe 1 noiembrie. Sandu îl acuză pe Dodon că ar încerca să fraudeze scrutinul prezidenţial. Ea spune că are şi dovezi, pe care urmează să le prezinte, privind unele încercări de a zădărnici deschiderea secţiilor de votare din diaspora. Instituţia prezidenţială neagă toate aceste acuzaţii.

Liderul PAS a cerut instituţiilor statului să organizeze alegerile prezidenţiale de pe 1 noiembrie astfel încât diaspora să aibă toate condiţiile să îşi exercite dreptul la vot. Sandu mai cere ca transportarea organizată a alegătorilor, în special a celor din stânga Nistrului, să fie aspru sancţionată.

MAIA SANDU, lider PAS: „El intenţionează să cheltuie 2 milioane de euro pentru a cumpăra voturi din regiunea transnistreană, este o ilegalitate si nu o sa o admitem cetăţenii din regiunea transnistreană pot veni la vot pentru propria lor convingere, fără să fie plătiţi. Şi in acelaşi timp recurge la falsificarea actelor pentru a deschide mai multe secţii de vot in Est acesta este un caz penal si colegii mei in următoarele zile vor prezenta public mai multe informaţii şi dovezi”.

La solicitarea TVR MOLDOVA, ofiţerul de presă al preşedintelui a spus că acuzaţiile aduse de Maia Sandu sunt, cităm, "halucinaţii electorale". Amintim că Maia Sandu şi Igor Dodon au concurat în turul doi pentru alegerile prezidenţiale din 2016, în urma cărora a câştigat Dodon cu o diferenţă de 4%.
Similare
RECOMANDĂRI