POLITIC

Maia Sandu: Şeful statului se opune noii legi a ONG-urilor pentru că nu va mai putea folosi fundaţia Galinei Dodon în campania electorală

post-img

Şeful statului şi PSRM se opun vehement noii legi a organizaţiilor neguvernamentale pentru că în cazul adoptării şi intrării în vigoare a acesteia, Igor Dodon nu va mai putea folosi în campania electorală din toamnă fundaţia de caritate „Din Suflet”, care aparţine soţiei sale, Galina Dodon. De această părere este liderul PAS Maia Sandu, după ce atât Igor Dodon, cât şi PSRM au anunţat că nu vor susţine votarea acestei legi, care este una din condiţionalităţile UE pentru asistenţa financiară.

„Ştiţi de ce Igor Dodon şi gaşca lui se opun vehement noii legi a organizaţiilor neguvernamentale? Pentru că odată adoptată legea, Dodon nu va mai putea face campanie electorală folosind “fundaţia de caritate” a Galinei Dodon (finanţată din banii fiului procurorului general al Rusiei). Pentru că proiectul noii legi spune clar că organizaţiile neguvernamentale, inclusiv fundaţiile, nu pot susţine material şi gratuit partidele politice şi candidaţii care se implică în campanie electorală. Acesta este adevăratul motiv din care Igor Dodon şi guvernul lui dau cu piciorul la 1 miliard 500 milioane de lei de la Uniunea Europeană, bani care ar trebui să susţină economia şi oamenii nevoiaşi”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 

Mai mult, Maia Sandu spune că PSRM insistă ca, chiar dacă se votează această lege, atunci ea să fie pusă în aplicare din 1 ianuarie 2021, adică după alegerile prezidenţiale.  

„Să fie clar – dacă legea intră în vigoare din ianuarie, atunci şi banii vor veni în ianuarie. Între timp, cetăţenii Republicii Moldova vor plăti pentru deciziile proaste ale unei guvernări corupte şi mincinoase, care vrea să poată şi la alegerile prezidenţiale din toamnă să cumpere voturi cu un kg de orez”, mai spune Maia Sandu. 

Amintim că Igor Dodon şi PSRM nu susţin această lege, sub pretextul că „securitatea ţării va fi pusă în pericol”, prin „mixtiune din exterior în politica din Republica Moldova”. Totuşi, ieri, la şedinţa Comisiei juridice din Parlament, patru deputaţi PSRM au votat pentru adoptarea legii în lectură finală, spune Sergiu Litvinenco.