Mihai Popşoi: Andrei Năstase va fi candidatul Blocului ACUM pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău
Sursa foto:IPN Vizualizari:

Mihai Popşoi: Andrei Năstase va fi candidatul Blocului ACUM pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău

Liderul partidului Platforma DA, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, va fi candidatul blocului ACUM la alegerea locale din municipiul Chişinău.

 Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a relatat jurnaliştilor vicepreşedintele Parlamentului, deputatul PAS, Mihai Popşoi.

"Nu cred că va fi o surpriză candidatura blocului ACUM la alegerile localele. Înre PAS şi Platforma DA există un consens la acest capitol. Am convenit asupra candidatului, iar oficial vom anunţa în viitorul apropiat", susţine Mihai Popşoi.

El a amintit că candidatul Partidului Socialiştilor la alegerile locale va fi vicepreşedintele Parlamentului Ion Ceban. Despre aceasta a declarat săptămâna trecută preşedintele Igor Dodon. 

Şeful Statului a spus că PSRM îl va desemna oficial în cadrul şedinţei Consiliului Republican al PSRM din 30 august.

De asemenea, Mihai Popşoi a amintit că anul trecut Andrei Năstase a câştigat alegerile locale din Chişinău, dar "a fost păgubit brutal de fost guvernare".

"Ceea ce s-a întâmplat anul trecut a fost ruşinos. Gestul fostei guvernări a fost condamnat nu doar de cetăţenii R. Moldova, ci şi de partenerii de dezvoltare. Andrei Năstase va candida la funcţia de primar al Chişinăului, având tot sprijinul din partea Blocului Acum.

El şi-a exprimat speranţa că participarea la alegerile locale a lui Andrei Năstase şi Ion Ceban nu va duce la dezbinarea majorităţii parlamentare şi ale Guvernului.

"Trebuie să semnăm un pact de neagresiune între PSRM şi ACUM. Fiecare candidat trebuie să se axeze pe problemele Chişinăului şi nu pe politică şi geopolitică", a spus Mihai Popşoi.
Similare
RECOMANDĂRI