Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Natalia Gavriliţa, la Consiliului şefilor de stat ai Comunităţii Statelor Independente: R. Moldova doreşte dezvoltarea relaţiilor cu ţările din CSI

Republica Moldova doreşte dezvoltarea relaţiilor cu ţările din cadrul CSI. Declaraţia aparţine primului-ministru, Natalia Gavriliţa care a participat la Consiliului şefilor de stat ai Comunităţii Statelor Independente, eveniment care a avut loc în format de teleconferinţă. Premierul a menţionat că aceasta platformă face posibilă continuarea dialogului dintre state, identificarea soluţiilor la problemele comune, dar şi depăşirea provocărilor vremii.

NATALIA GAVRILIŢA, prim-ministrul Republicii Moldova: „Republica Moldova este interesată de o cooperare eficientă în sectorul energetic şi mizează pe soluţionarea cât mai rapidă a problemei aprovizionării cu gaze naturale a ţării noastre. Sunt sigur că abordarea propusă de noi va găsi înţelegere printre partenerii noştri.”

Prim-ministrul, Natalia Gavriliţa a declarat la forumul internaţional că noua  conducere a Republicii Moldova îşi doreşte promovarea unei politici externe echilibrate. Premierul a mai menţionat că CSI este o platformă care deschide Republicii Moldova oportunităţi pentru cooperare economică şi comercială eficientă şi reciproc avantajoasă. Natalia Gavriliţa s-a referit la importanţa eliminării barierelor din calea comerţului reciproc în cadrul mecanismelor existente în spaţiul CSI.

NATALIA GAVRILIŢA, prim-ministrul Republicii Moldova: „Apreciem foarte mult oportunităţile oferite de zona de liber schimb CSI şi am dori să vedem această zonă cu adevărat liberă – fără restricţii comerciale care, din păcate, au fost aplicate în ultimii ani la o serie de mărfuri moldoveneşti, principalele pentru exportatorii noştri. În opinia noastră, faptul că Republica Moldova are un regim de liber schimb cu Uniunea Europeană nu este un obstacol. Dimpotrivă: credem că acest lucru face ca ţara noastră să devină mai atractivă pentru partenerii din CSI.”

Întâlnirea de astăzi a Consiliului şefilor de state membre ale CSI a avut loc în ajunul marcării a 30 de ani de la crearea Comunităţii Statelor Independente. CSI este o organizaţie regională formată de 9 din cele 15 foste republici federale ale Uniunii Sovietice.
Similare
RECOMANDĂRI