Parlamentul se întruneşte săptămâna asta în prima şedinţă de după vacanţă
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Parlamentul se întruneşte săptămâna asta în prima şedinţă de după vacanţă

Parlamentul se va întruni în şedinţă plenară pe parcursul săptămânii curente pentru a discuta şi, eventual, vota mai multe proiecte de legi aprobate săptămâna trecută la Guvern. Declaraţii în acest sens au fost făcute de premierul Ion Chicu, după şedinţa conducerii de vârf a R. Moldova.

Potrivit premierului, vor fi discutate amendamentele legislative legate de programul nou cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), modificarea bugetului de stat, dar şi unele realocări ale mijloacelor financiare, scrie IPN. Modificarea bugetului prevede suplimentarea bugetului pentru sistemul educaţiei cu aproape 140 de milioane de lei, dintre care 105 milioane vor merge pentru salarii suplimentare pedagogilor care vor avea program extins de muncă. Restul sumei va merge pentru dotarea şcolilor cu materiale de protecţie antiepidemice. De asemenea, în modificarea bugetului de stat este inclusă şi acordarea suportului unic bănesc pentru pensionarii şi beneficiarii de alocaţii sociale care primesc sub trei mii de lei. Acestora li se va acorda 900 de lei.

Tot în rectificarea bugetului se vor regăsi şi unele alocaţii pentru unele localităţi din preajma Chişinăului care asigură recepţionarea deşeurilor solide. „Este un angajament al municipiului faţă de aceste localităţi”, a adăugat Ion Chicu.

În afară de rectificarea bugetului de stat, în pachetul aprobat joi de Guvern sunt şi alte amendamente, precum înăsprirea pedepselor pentru corupţie. Pachetul mai conţine şi prevederi pentru sectorul agricol, precum: subvenţionarea dobânzilor la credite, a impozitului funciar, a plăţilor fiscale aferente salariilor, moratoriul asupra controalelor fiscale.
 
Similare
RECOMANDĂRI