Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pavel Filip: Republica Moldova are nevoie de un nou Guvern, susţinut de o majoritate largă în Parlament

Republica Moldova are nevoie de un nou Guvern, susţinut de o majoritate largă în Parlament. Opinia îi aparţine fostului premier, Pavel Filip, şi a fost exprimată la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA. Liderul democraţilor spune că dorinţa de schimbare a guvernării a fost exprimată prin votul cetăţenilor la alegerile prezidenţiale.

Preşedintele Partidului Democrat, Pavel Filip, susţine că votul masiv acordat de cetăţeni lui Maia Sandu, este un semnal pentru clasa politică din Republica Moldova. Astfel, în opinia acestuia, cetăţenii îşi doresc o schimbare la nivel de guvernare. Declaraţiile au făcut făcute în cadrul emisiunii "Punctul pe AZi" de la TVR Moldova. 

PAVEL FILIP, preşedintele Partidului Democrat: "Cetăţenii au votat nu doar o schimbare la preşedinţie. Prin acest vot al cetăţenilor a fost transmis un semnal şi noi, cei de la PDM, am înţeles foarte bine acest semnal, că oamenii îşi doresc o schimbare la nivel de guvernare. Acest semnal care a fost transmis trebuie tratat cu toată responsabilitatea". 

Iar schimbarea înseamnă învestirea unui nou Guvern, spune Pavel Filip.  

PAVEL FILIP, preşedintele Partidului Democrat: "Din punctul nostru de vedere, asta ar fi varianta cea mai bună. Să fie votat un Guvern, agreat de toţi, cu un plan anticriză şi putem vorbi despre alegerile anticipate, dar, în acelaşi timp, acest Guvern pune în aplicare acest plan anticriză, pentru că ţara nu poate fi lăsată în haos". 

Liderul democraţilor speră că partidele din Parlament vor da dovadă de maturitate politică. 

PAVEL FILIP, preşedintele Partidului Democrat: "Cetăţenii au transmis un semnal că această guvernare trebuie să plece. Pe o platformă largă să ajungem la un consens, să fie identificat un prim-ministru apolitic, agreat, dacă vreţi şi cu partenerii noştri de dezvoltare". 

Iar viitorul Executiv trebuie să-şi stabilească câteva priorităţi de bază. 

PAVEL FILIP, preşedintele Partidului Democrat: "În primul rând, stabilizarea economică a ţării, lupta cu această pandemie, nişte elemente importante pentru justiţie şi, ulterior, acest Guvern să pregătească ţara pentru alegeri parlamentare anticipate, care pot fi în toamna anului viitor". 
Similare
RECOMANDĂRI