Preşedintele Organizaţiei de Femei a PLDM anunţă că renunţă la funcţiile din cadrul partidului. PLDM: Nu poate să renunţe la funcţii pe care nu le deţine
Vizualizari:

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PLDM anunţă că renunţă la funcţiile din cadrul partidului. PLDM: Nu poate să renunţe la funcţii pe care nu le deţine

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PLDM, Nadejda Plăcintă, anunţă că renunţă la funcţie, dar şi la funcţiile de secretar internaţional al PLDM şi la calitatea de membru al acestui partid. De cealalată parte, într-o reacţia a partidului se spune că Nadejda Plăcintă nu a fost membru de partid, ca să poată renunţa la această calitate.

„Într-o democraţie sănătoasă de partid, o critică constructivă în cadrul organelor de conducere este binevenită. Îi incomodează doar pe oamenii mici. Aceasta denotă vehement lipsa unei voinţe sincere de schimbare, reformare si progres. De aceea, am hotărât să renunţ la funcţiile de Preşedinte a Organizaţiei de Femei a PLDM, Secretar Internaţional al PLDM şi evident, la calitatea de membru al acestui partid. Aflarea mea în continuare în PLDM ar însemna periclitarea convingerilor mele de conlucrare transparentă şi corectă”, se spune într-o postare a Nadejdei Plăcintă.

De partea cealaltă, PLDM declară că Nadejda Plăcintă nu are şi nu a avut vreodată calitatea de membru PLDM, pe care să o fi dobândit după procedurile statutare. Mai mult, într-o reacţie a partidului se spune că, după Congresul IX din 16 august 2020, Nadejda Plăcintă nu s-a regăsit în vreo funcţie de conducere în partid, respectiv, nu poate acum să renunţe la funcţii pe care nu le deţine.

„Ca să poţi aprecia gradul de democraţie internă a unui partid, trebuie să fii parte a acestui partid şi să participi la activităţile lui, fie ca membru de rând, fie ca reprezentant al organelor sale de conducere. După ultimul congres, Nadejda Plăcintă nu a formulat critici la adresa partidului, nu a trecut pragul sediului central şi nu a participat la vreo şedinţă a vreunui organ de conducere al PLDM. Respectiv, judecăţile dânsei despre nivelul de democraţie şi constructivism în partid sunt subiective şi eronate.

Regretăm acest incident mediatic, provocat cu rea-credinţă de cei ce urmăresc denigrarea Partidului Liberal Democrat şi a conducerii sale în ajunul alegerilor prezidenţiale”, se spune în declaraţia partidului.
Similare
RECOMANDĂRI