Preşedintele R. Moldova nu intenţionează. sub nicio formă, să îşi dea demisia. „Până la expirarea mandatului rămân în funcţie”
Vizualizari:

Preşedintele R. Moldova nu intenţionează. sub nicio formă, să îşi dea demisia. „Până la expirarea mandatului rămân în funcţie”

După ce mai mulţi politicieni i-au cerut demisia, preşedintele Republicii Moldova spune că nu ia în calcul o asemenea decizie. Mai mult, Igor Dodon spune că nu se gândeşte să îşi dea demisia, chiar dacă unii jurişti spun că ar fi posibile alegerile anticipate ar fi posibil de organizat în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale, dacă în luan august va eşua a doua încercare de numire a Guvernului iar şeful statului va pleca din funcţie.  „Aceasta este o pistă greşită pentru a lăsa ţara şi fără Guvern şi fără preşedinte”, spune Dodon.

„Preşedintele ţării nu va demisiona din funcţie. Este ales de către popor şi are responsabilitate în faţa poporului. Până la expirarea mandatului preşedintele rămâne în funcţie”, a spus preşedintele R. Moldova la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Igor Dodon spune că aşteaptă poziţia Curţii Cosntituţionale la acest subiect. 

Dacă va spune că este posibil să fie într-o zi, eu voi invita PSRM, PD, PAS şi DA la Preşedinţie să vedem dacă toţi sunt de acord, să ajungem la o formulă pentru dizolvarea Parlamentului, ca să facem într-o zi alegerile prezidenţiale şi cele anticipate.  Dacă vor fi de acord, atunci vom găsi formula juridică cum să ajungem la alegeri.

Dacă CC va spune că acest lucru este imposibil, atunci urmează să organizăm alegerile prezidenţiale, iar după aceea, eventual, să ajungem la alegeri anticipate”, mai spune Igor Dodon.
 
Similare
RECOMANDĂRI