Reacţia Pro Moldova la hotărârea CCM: Este o decizie care nu lasă loc de interpretări
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Reacţia Pro Moldova la hotărârea CCM: Este o decizie care nu lasă loc de interpretări

Curtea Constituţională a emis o decizie care nu lasă loc de interpretări, din acest moment trebuie încetate exerciţiile de ingeniozitate juridică şi instalat un Guvern capabil să relanseze economia şi să asigure siguranţa oamenilor în R. Moldova - este reacţia Pro Moldova, ca urmare a deciziei de astăzi a Curţii Constituţionale.

"Toate forţele parlamentare responsabile trebuie să-şi consolideze eforturile pentru a stopa aprofundarea crizei economice şi sanitare din Republica Moldova, generată de incompetenţa şi orientarea îngust electorală a Guvernului gestionat de Igor Dodon. După pronunţarea deciziei de astăzi a Curţii Constituţionale, agenda partidelor de opoziţie trebuie să fie concentrată în zona aşteptărilor şi nevoilor cetăţenilor. Concurenţa orgoliilor trebuie stopată, deoarece suntem în pragul unor revolte sociale din cauza sărăciei care se aprofundează, precum şi a injustiţiei din ţară", se spune într-un comunicat de presă al formaţiunii.

Totodată, Pro Moldova cere Guvernului Chicu "să-şi retragă asumarea iresponsabilă din Parlament şi să deblocheze activitatea principalelor instituţii ale statului".

"Curtea Constituţională a statut că dizolvarea Parlamentului în ultimele şase luni ale mandatului Preşedintelui Republicii Moldova este interzisă în orice circumstanţă, dizolvarea Parlamentului în ultimele şase luni ale mandatului Preşedintelui Republicii, în cazul în care în această perioadă Preşedintele demisionează şi sunt întrunite condiţiile pentru dizolvarea Parlamentului, este interzisă, iar desfăşurarea alegerilor parlamentare şi a alegerilor prezidenţiale (ordinare sau anticipate) în aceeaşi perioadă este interzisă", se mai menţionează în comunicatul formaţiunii.
Similare
RECOMANDĂRI