Renato Usatîi a depus la CEC semnăturile colectate pentru înregistrare în cursa prezidenţială
Vizualizari:

Renato Usatîi a depus la CEC semnăturile colectate pentru înregistrare în cursa prezidenţială

Preşedintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a prezentat Comisiei Electorale Centrale listele de subscripţie cu semnăturile colectate în vederea înregistrării în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al R.Moldova în cadrul scrutinului din 1 noiembrie. Potrivit unui comunicat al PN, în trei zile, grupul de iniţiativă al Partidului Nostru a adunat 24.122 de semnături.

Renato Usatîi a subliniat că scopul principal pentru care merge în alegerile prezidenţiale este dizolvarea Parlamentului şi alegerea unui nou organ legislativ.

Odată cu listele de subscripţie, pentru înregistrarea în calitate de concurent electoral, Usatîi a prezentat un pachet de documente, care, printre altele, conţine: declaraţia de avere şi interese personale, certificatul de sănătate şi declaraţia privind suspendarea, pe durata campaniei electorale, din funcţia deţinută.

Tot astăzi, la ora 17:00, Renato Usatîi va participa la tragerea la sorţi, proces organizat de CEC, pentru înscrierea candidaţilor în buletine de vot. Potrivit legii, CEC are la dispoziţie 7 zile ca să examineze semnăturile şi setul de acte depus pentru înregistrarea liderului Partidului Nostru în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale.

Similare
RECOMANDĂRI