Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Solicitarea Comisiei pentru Sănătate Publică de a nu fi organizate secţii de vot în incintele instituţiilor de învăţământ nu este pe placul unor candidaţi la prezidenţiale

Solicitarea Comisiei Naţionale Extraordinare pentru Sănătate Publică de a nu fi organizate secţii de vot în incintele instituţiilor de învăţământ nu este pe placul unor candidaţi la prezidenţiale. Renato Usatîi, de la Partidul Nostru, propune o alternativă. El vrea ca ziua de după alegerile prezidenţiale, să fie liberă pentru elevi şi profesori, astfel încât spaţiile în care au fost organizate secţiile electorale să fie dezinfectate.

RENATO USATÎI, preşedinte, Partidul Nostru: "Ideea, în principiu, este corectă, pentru că este vorba de şcoli, acolo unde merg elevii şi profesorii. Dar, spuneţi-ne, vă rog, unde atunci să le deschidem? Ei spun să găsim alte locuri, ca primăria să se înţeleagă cu agenţii economici. Cum vă închipuiţi voi asta? Dacă în Bălţi sunt 58 de sectii de vot, iar peste 40 de secţii sunt în şcoli, iar în unele din ele sunt câteva secţii de vot".

Renato Usatîi propune ca a doua zi de după alegeri să fie liberă pentru profesori şi elevi, astfel încât să se dezinfecteze toate spaţiile în care au fost amplasate secţiile de vot.

RENATO USATÎI, preşedinte, Partidul Nostru: "Eu consider că data de 2 noiembrie trebuie să fie zi de odihnă pentru profesori şi elevi, ca şcolile să fie foarte bine pregătite".

Usatîi spune că va expedia un demers, în acest sens, către Comisia Naţională Extraordinară pentru Sănătate Publică. Vă amintim că, pe 11 septembrie, membrii Comisiei au sugerat să se evite organizarea secţiilor de vot în incintele instituţiilor de învăţământ.
Similare
RECOMANDĂRI