Zinaida Greceanîi, candidatul PSRM la funcţia de preşedinte al Parlamentului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Zinaida Greceanîi, candidatul PSRM la funcţia de preşedinte al Parlamentului

Partidul Socialiştilor îşi doreşte funcţia de preşedinte al Legislativului şi o propune pe Zinaida Greceanîi la acest post.

PSRM anunţă că poate venit la guvernare într-o formulă de coaliţie dacă partenerii politici vor respecta câteva principii. Socialiştii propun Consiliului Republican trei seturi de proiecte de legi care vor sta la baza noii guvernări. Printre acestea este abrogarea legii cu privire la completarea codului audiovizualului care a fost denumită legea anti-propagandă, ratificarea Cartei europene a minorităţilor, adoptarea în redacţie nouă a legii privind funcţionarea limbilor, pentru oferirea unui statut limbii ruse şi adoptare apachetului de legi pentru UTA Găgăuzia.

Pachetul doi prevede:  consolidarea instituţiilor statului, prin acordarea de împuterniciri preşedintelui, în special, revenirea SIS în administraţia prezidenţială.

În Guvern, PSRM vrea să îi revină domeniul politicii externe şi cel de apărare.

PSRM vrea o majoritate parlamentară funcţională cu o majoritate parlamentară. În acelaşi timpPartidul Socialiştilor anunţă că nu va susţine un guvern minoritar.

„Partidul Socialiştilor insistă pe neutralitatea permanentă şi pe reintegrarea Republicii Moldova”, a spus Ion Ceban.
 
Similare
RECOMANDĂRI