Un oraş din România în topul celor mai sigure destinaţii turistice post CoVid-19
Vizualizari:

Un oraş din România în topul celor mai sigure destinaţii turistice post CoVid-19

Oraşul Sibiu este cea de-a zecea cea mai sigură destinaţie turistică recomandată de revista Forbes ca oraş de vacanţă pentru vara anului 2020 în condiţiile pandemiei provocate de CoVid-19. Oraşul surclasează destinaţii de top ca Viena. În top sunt incluse doar 20 de destinaţii europene, dintre care niciunul din Republica Moldova.

În topul realizat de către Forbes se menţionează mai multe atu-uri în sprijinul deciziei de a călători la Sibiu în vara lui 2020. Unul este faptul că în România au fost înregistrate de cinsprezece ori mai puţine cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus decât în ţări dezvoltate. Totodată, se menţionează faptul că România are mai multe paturi de spital per locuitor decât ţări ca Belgia, Elveţia sau Regatul Ţărilor de Jos, scrie moldovabussines.eu.

De asemenea, Sibiul este lăudat pentru angajamentul său în susţinerea turismului sustenabil, în condiţiile în care este o destinaţie turistică foarte cunoscută pentru istoria, cultură, artă şi gastronomie.

Sibiul a fost în anul 2007 Capitală Europeană a Culturii alături de Luxemburg, iar în anul 2019 a fost Regiune Gastronomică Europeană, dar şi gazda Summitului Consiliului European.

În Sibiu se organizează anual şi unul dintre cele mai mari evenimente culturale din lume, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Similare
RECOMANDĂRI