Romania La Zi

VIDEO. Campanie Telejurnal - Eu sunt România | A doua Revoluţie

post-img

În 1989, oamenii au ieşit pe străzi să ceară libertate, democraţie şi, nu în ultimul rând, un trai mai bun. La 30 de ani de atunci, lupta împotriva sărăciei continuă, cel puţin pentru asistenţii sociali, "oamenii invizibili" care au făcut o meserie din ajutorarea celor aflaţi în nevoie. La Timişoara, o tânără s-a pus în slujba semenilor fără să aştepte nimic în schimb. Îşi hrăneşte sufletul cu satisfacţia de a vedea fericit un copil defavorizat.


Adriana Simu este asistent social la Unitatea de primiri urgenţe a Spitalului judeţean din Timişoara. Face şi voluntariat pentru Fundaţia United Way, care a pus la punct centre de afterschool pentru elevii aflaţi în pericol de abandon şcolar.

În fiecare toamnă, îşi îndeamnă colegii să facă o faptă bună.

Adriana Simu, asistent social şi voluntar: "Mi-ar plăcea ca oamenii să fie conştienţi că fac parte dintr-o comunitate şi să acorde mai mult din timpul lor celor aflaţi în nevoie. Sunt 150 de mii de copii, conform ultimelor studii, care merg în fiecare seară flămânzi, adorm flămânzi. De asta cred că, sigur şi ONG-urile, dar şi statul ar trebui să creeze politici astfel încât aceşti copii să fie sprijiniţi".

Impresionaţi de munca de voluntariat pe care o face Adriana, colegii şi-au arătat intenţia de a-i cunoaşte pe copii şi de a-i învăţa lucruri utile.

Lecţia de prim ajutor e un exemplu de educaţie nonformală menită să îi ţină pe cei mici aproape de şcoală.

Adriana avea 3 ani în 1989.

Acum nu ne mai lipseşte pâinea, doar uneori dorinţa de a o împărţi cu alţii mai puţin norocoşi.

În meseria ei, Adriana se întâlneşte zilnic cu suferinţele oamenilor, iar faptul că reuşeşte să ajute o încurajează să continue.

Adriana Simu: "Au trecut 30 de ani şi schimbări s-au produs, dar din punctul meu de vedere e nevoie de mai mult. Schimbările astea trebuie să fie continue şi trebuie să fie susţinute".

Adriana îşi doreşte ca tinerii să nu mai fie nevoiţi să plece peste hotare pentru a se realiza şi a trăi mai bine.

Cele trei nominalizări la Gala Excelenţei în Asistenţa Socială şi aprecierile colegilor o conving pe Adriana să meargă mai departe atât în meserie, cât şi în activităţile de voluntariat.

Rămâne însă un suflet anonim, care militează pentru o viaţă mai bună.