Care a fost cel mai lung fulger din istoria omenirii. S-a întins pe sute de kilometri şi a fost văzut în mai multe ţări
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Care a fost cel mai lung fulger din istoria omenirii. S-a întins pe sute de kilometri şi a fost văzut în mai multe ţări

Meteorologii explică faptul că fulgerul s-a întins pe 709 kilometri. Fulgerele sunt unele dintre cele mai spectaculoase fenomene pe care le putem vedea în natură şi după cum explică oamenii de ştiinţă acestea nu sunt nimic mai mult decât un arc electric luminos cauzat de o diferenţă de potenţial electric. În termeni mai simpli, un fulger apare atunci când doi nori au încărcături electrice diferite.

Organizaţia Meteorologică a anunţat recent că instrumentele ştiinţifice au dus la descoperirea a două fulgere care au bătut recordurile de lungime şi durată, notează Science News.

Oamenii de ştiinţă explică faptul că sateliţii au identificat în data de 4 martie 2019 un fulger care a durat 16,73 secunde. Acest fulger care s-a produs deasupra Argentinei s-a întins pe o perioadă dublă de timp faţă de fostul deţinător al titlului.

Cel de al doilea record a fost stabilit în ceea ce priveşte lungimea pe care un astfel de arc electric natural îl poate ajunge. iar după cum explică oamenii de ştiinţă, această lungime poate fi impresionantă: 709 kilometri. Acest fulger a început în Oceanul Atlantic şi a traversat Brazilia şi Argentina. La fel ca în cazul recordului de mai sus, acest fulger a reuşit să stabilească un record dublu faţă de standardul anterior.

Similare
RECOMANDĂRI