Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fashion Hackaton: 25 de studenţi şi-au reutilizat hainele pentru a obţine ţinute unice

Au reutilizat propriile haine pentru a obţine un nou produs. Vorbim despre 25 de studenţi care au participat la Fashion Hackaton. Împărţiti în cinci echipe, tinerii au muncit 24 de ore pentru a face o ţinută unică. Regula de bază a fost să utilizeze doar textile deja folosite, promovând astfel  sustenabilitatea. Evenimentul a avut loc în cadrul unui centru de excelenţă

Cu genţile pline cu haine şi multe idei. Aşa au venit participanţii la cea mai aşteptată competiţie fashion. Tinerii au fost împărţiţi în cinci echipe, aşa că cei mai mulţi dintre ei nici nu se cunoşteau. Fiecare avea atelierul său de lucru, iar timp de 24 de ore, grupurile au împărţit aceleaşi idei.

ANA CARAUŞ, participantă: „În 24 de ore tu trebuie să creezi ceva, tu încă nu ştii, dar trebuie să fie bine şi la un nivel destul de înalt. Atunci lucrezi şi ţi se ridică adrenalina. Noi am făcut o rochie care este croită fără deşeuri, am folosit maximul din materialul care l-am avut.”

MĂDĂLINA ISAC, participantă: „Pentru mine a fost foarte multe emoţii, cine o să fie cu mine în echipă, cum o să ne înţelegem. Dacă o să avem idei contradictorii. Sunt foarte bucuroasă că cu fetele colaborăm foarte bine. Am creat această palton rochie, nici nu ştiu cum să îi zis sper până o să finisăm produsul o să îi dăm o denumire originală.”

Tinerii designeri vestimentari au fost anunţaţi din timp să îţi aducă haine ce pot fi reutilizate, pentru a putea crea o ţinută nouă, fără a polua mediul. Competiţia îndeamnă tinerii să recicleze materia textilă.

NICOLETA CIUMAC, participantă: „Fiecare a venit cu ce a putut, nasturi fermoare.Materiale care deja nu le mai folosim, dar care putem să le utilizăm la crearea acestui nou produs.  Fiecare a venit cu ideia sa cu materialele sale şi deja le combinăm ca să se primească ceva unitar.”

CORINA NECULA, participantă: „Ca bază vom folosi rochia neagră, însă vom pune accent de culoare galbenă, albă şi desigur vom utiliza multe materii care le-am adus de acasă. Fetele au adus de la propriile lucrări care le-au făcut, resturi de materie primă.”

Iar această echipă a adunat tot denimul din casă şi l-a taiat.

ZORINA DON, participantă: „Eu având ideia de acasă am luat toţi blugii şi ai mei şi ai prietenului care i-am găsit. Şi s-a nimerit că şi fetele au adus cam tot aceiaşi. Vrem să ne axăm pe un corset şi cred că o să facem vre-un bomber ceva”.

Lucrările vor fi punctate de un juriu profesionist.

MARIA IAŢCO, organizator: „Juriul este format din şapte membri care sunt atât designeri vestimentari de renume, stilişti şi persoane din mass-media. Noi tare ne dorim să îi promovăm şi să le oferim vizibilitate pentru ca ulteriori oamenii să ştie de ce sunt ei în stare. Câştigătorii din această ediţie vor avea parte de o colaborare cu un brand foarte recunoscut de la noi şi creaţia lor va fi reutilizată”.

Competiţia Fashion Hackaton este la cea de-a doua ediţie.
Similare
RECOMANDĂRI