Twitter dezactivează un mesaj al preşedintelui Trump, din motive de copyright
Sursa foto:Al Jazeera Vizualizari:

Twitter dezactivează un mesaj al preşedintelui Trump, din motive de copyright

Twitter a dezactivat un mesaj pe care preşedintele Donald Trump l-a repostat sâmbătă, compania invocând o reclamaţie priivind drepturile de autor.

Videoclipul, care includea un cânteec al grupului Linkin Park, a dispărut din feed-ul preşedintelui, sâmbătă târziu, cu notificarea: „Acest material media a fost dezactivat ca răspuns la un raport al proprietarului drepturilor de autor.”

Trump a preluat tweet-ul de la directorul de socializare al Casei Albe, Dan Scavino, după ce a primit un aviz privind drepturile de copyright din partea Machine Shop Entertainment, compania de management deţinută de Linkin Park.

Casa Albă nu a comentat. Twitter a început să elimine tweet-urile lui Trump din luna mai, în repetate rânduri, invocând plângeri privind drepturile de autor sau încălcări ale unei politici împotriva ameninţărilor cu violenţa.

Twitter a eliminat o imagine pe care preşedintele a postat-o ​​pe 30 iunie, care includea o imagine cu Trump, din cauza unei plângeri a fotografului New York Times care a făcut imaginea.

De asemenea, compania a postat o avertizare pe un tweet al preşedintelui, la sfârşitul lunii mai, spunând că acesta încălcă regulile privind „glorificarea violenţei” atunci când a susţinut că autorităţile din Minneapolis vor răspunde cu duritate protestelor legate de moartea lui George Floyd.

Similare
RECOMANDĂRI