Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Accident în lanţ în Chişinău după ce un autobuz a luat-o la vale fără şofer. 15 maşini au fost avariate, iar trei persoane s-au ales cu răni

Accident în lanţ în Chişinău. 15 maşini au fost avariate, iar trei persoane s-au ales cu răni după ce un autobuz a luat-o la vale fără şofer. Acesta parcase autocarul fără să tragă frâna de mână, iar una dintre maşinile lovite a luat foc.

Autobuzul era parcat pe strada Vasile Alecsandri aproape de intersecţia cu strada Alexandru cel Bun. Din imaginile publicate pe reţelele sociale de martori oculari se vede că în urma accidentului în lanţ, au fost avariate atât automobilele implicate în trafic, cât şi cele parcate pe marginea carosabilului.  

„Am încercat să evităm şi nu am reuşit că erau maşini din stânga. Am dovedit să mă culc în maşină, sticla a mers peste mine. Uşa, tot partea dreaptă toată distrusă. Ar trebui cineva să răspundă, şoferul de la utobuz, asigurările, idee nu am.”

„ Am văzut toate situaţia, maşina era parcată aici. Eram aici când a venit salvarea şi a luat băiatul cu piciorul frânt şi l-au luat în spital. Este neatenţia a şoferului de autobuz care nu s-a asigurat, mai ales pe ploi pe ninsori este important să te asiguri când parchez.”

„Eram în maşină am vrut să ne parcăm în faţa magazinului şi în momentul în care doar s-a oprit maşina, nici nu am reuşit să scoatem centurile, vedem că vine autobuzul spre noi şi o lovitură puternică, apoi a două lovitură, am reuşit să redicăm picioarele. Sperietura a fost foarte mare, dar şi credeam că  s-a oprit, dar tot vinea, nu se oprea.”

LILIANA PUŞCAŞU, ofiţerul de presă al IGSU: „Apelul la serviciu 112 a fost recepţionat la ora 13 30. Din cadrul inspectoratului au fost detaşate trei echipaje de salvatori şi pompieri, ajuşi pompierii au stabilit că 16 autovihicule sunt implicate în accident. Potrivit primelor informaţii un autobuz de pe ruta 47 a început mişcarea în spate fară de avea şofer în interior acestuia.”

În urma impactului, trei persoane au fost rănite.

DORINA ARSENI, purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă: „Două persoane au fost aduse de ambulanţă. Un pacient a suferit fractură la picior şi este internat în secţia traumatologie, în stare gravă dar stabile, iar alţi pacienţi au leziuni în jurul feţei şi au plecat ambulator sub supravegherea medicului de familie.”

Autobuzul aparţine Parcului Urban de Autobuze. Veniţi la faţa locului, reprezentaţii instituţiei au refuzat sa discute cu presa. Poliţia a pornit o anchetă în acest caz.
Similare
RECOMANDĂRI