Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Aglomeraţie la Casele de Asigurări Sociale, în plină perioadă de pandemie

Aglomeraţie la Casele de Asigurări Sociale, în plină perioadă de pandemie. Zeci de bătrâni s-au înghesuit, astăzi, să-şi depună actele pentru reexaminarea pensiei. Oamenii au stat pe trotuar, în soare, ore în şir, fără să respecte regulile de distanţare fizică. Asta în condiţiile în care, vârstnicii sunt cei mai vulnerabili în faţa virusului SarsCov2.

Ştefan Lazur are 78 de ani. Chiar dacă este în grupa de risc pentru Covid-19, bătrânul a stat la coadă, ore în şir, pentru a-şi depune cererea de reexaminare a pensiei. Şi asta pentru că solicitanţii trebuie să prezinte actele personal.

Şi acest bărbat este indignat. El afirmă că a stat trei luni în izolare pentru a se proteja de infecţie, iar pentru a depune o cerere, riscă să se îmbolnăvească.

Şi pentru că rândul era mare, oameni au făcut o listă de aşteptare.

Directorul Casei de Asigurări Sociale, sectorul Centru, spune că audienţele încep dimineaţa devreme, pentru a face faţă fluxului mare de oameni.

„Să nu vină, să se grăbească să stea ore în şir pentru că primi în toate zilele de luni, marţi şi miercuri. Audienţa o începem de la ora 7:00, primesc specialiştii la maximum”, a spus LIUBA ROTARU, director, Casa de Asigurări Sociale, sectorul Centru.

Reamintim că, de la 1 iulie 2020, dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă îl obţin beneficiarii indemnizaţiilor stabilite după 1 ianuarie 1999, care au un stagiu de cotizare de cel puţin zece ani. Solicitanţii pot depune o cerere până la sfârşitul lunii iulie. Într-un comunicat de presă, CNAS a anunţat că cei care, din diferite motive, nu vor reuşi să depună solicitarea, pot beneficia de dreptul la reexaminarea pensiei şi în lunile următoare.
Similare
RECOMANDĂRI