Ana Guţu solicită Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie să ofere, post-mortem, cetăţenia română unei asistente medicale din R. Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ana Guţu solicită Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie să ofere, post-mortem, cetăţenia română unei asistente medicale din R. Moldova

Secretarul de Stat al Departamentului pentru relaţia cu R. Moldova în Guvernul de la Bucureşti, Ana Guţu, a solicitat Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie să ofere unei asistente medicale din R. Moldova, post-mortem, cetăţenia României.

„La 6 mai se stingea pe un pat de spital din cauza infecţiei Covid-19 o asistentă medicală din Republica Moldova, mamă care îşi creştea de una singură cei trei copii. Soţul o părăsise pentru a-şi crea o altă familie. În 2017 a depus dosarele de redobândire a cetăţeniei române pentru ea şi cei trei copii ai săi, doi minori. Pandemia i-a răpit viaţa acestei femei, separând-o pentru totdeauna de fiinţele dragi. De acum încolo copiii vor merge de unii singuri prin lume, înfruntând greutăţile, cu dorul în suflet de cea care le-a dat viaţă”, a scris Ana Guţu pe pagina sa de Facebook. 

În acest sens, secretarul de stat anunţă că a sesizat Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, solicitând în mod excepţional să i se acorde post-mortem cetăţenia română asistentei medicale din Republica Moldova, dar şi să le fie acrodată cetăţenia română celor trei copii rămaşi orfani.

Similare
RECOMANDĂRI