Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Avocatul Igor Popa spune că Vlad Filat ar fi primit cadouri de la Plahotniuc în schimbul tăcerii

Avocatul Igor Popa susţine că Vladimir Plahotniuc şi Vlad Filat ar fi aliaţi şi păstrează şi azi legătura. Ba chiar Filat ar fi primit şi cadouri în schimbul tăcerii. Vlad Filat neagă cu vehemenţă acuzaţiile aduse de fostul lui avocat şi spune că va veni cu dovezi. Declaraţiile avocatului Popa au fost făcute aseară la un post privat de televiziune şi au stârnit revolta unor jurişti care susţin că Igor Popa a încălcat codul deontologic.

Fostul premier Vlad Filat ar fi stat în penitenciar ca într-un hotel, spune fostul avocat al acestuia. Plahotniuc avea grijă de toate.

„Plahotniuc şi-a dorit un lucru, ca Filat să nu vorbească, să-l ţină acolo izolat în celulă să tacă şi asta s-a întâmplat. Filat a acceptat un deal cu Plahotniuc, a avut condiţii foarte bune în celula sa. Pe mine mă trimiteau să vorbesc doar dacă era cazul, în rest ei vorbeau la telefon şi Plahotniuc îi promitea lui Filat că-l va scoate din puşcărie. Ei au rămas prieteni până-n ultima clipă”, a spus Igor Popa la Jurnal TV.

Avocatul Popa susţine că, si după eliberarea din închisoare, Filat şi Plahotniuc au păstrat legătura.

„într-o seară i-a făcut o masă copioasă cu şampanie şi cu prieteni, s-a îmbătat şi nu ajungea până la celulă. Altă dată îmi povestea că i-a trimis cadouri de Crăciun. Filat şi Plahotniuc sunt un întreg. Aceşti doi complici în jaful bancar, cooperează până în ziua de astăzi şi vorbesc la telefon până acum”, a spus Igor Popa.

Vlad Filat a califică acuzaţiile drept o serie întreagă de dezinformări şi minciuni.

„După ce m-a vândut lui Plahotniuc şi m-a băgat în puşcărie, aşa-numitul "avocat" Igor Popa, pus de acelaşi stăpân, a lansat o serie întreagă de dezinformări şi minciuni! Deoarece nu sunt în Republica Moldova, iar acuzaţiile aduse nu pot fi demontate printr-o postare, la revenire, vineri 25 septembrie 2020, voi organiza o conferinţă de presă în care voi demonta pe larg ticăloşeniile şi minciunile aruncate în spaţiul public de acest individ fără scrupule”, a scris Vlad Filat pe Facebook.

Mai mulţi avocaţi şi jurişti au condamnat declaraţiile făcute de către fostul avocat al lui Filat pentru că un altfel de comportament contravine codului deontologic al avocaţilor. S-a cerut şi o reacţie din partea Uniunii Avocaţilor pe marginea acestui caz.
Similare
RECOMANDĂRI