Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Bicicliştii din Republica Moldova vor participa la o cursă caritabilă - "Hospice Bike Tour 2020"

Timp de două zile, 25 de biciclişti din Republica Moldova vor participa la o cursă caritabilă - "Hospice Bike Tour 2020". Aflată la a cincea ediţie, manifestarea sportivă îşi propune să ofere o nouă şansa bolnavilor de cancer în stadiu terminal şi a altor bolnavi cu maladii incurabile. Participanţii au acceptat provocarea de a parcurge câte 100 de kilometri pe zi, pe două roţi şi să colecteze câte 100 de euro fiecare pentru această cauză nobilă.

Azi dimineaţă a început competiţia pentru cei 25 de ciclişti care s-au înscris în cursă. Punctul de pornire a fost sediul Ambasadei României în Republica Moldova.

RALUCA MUNTEAN, manager, Hospices of Hope Moldova: "Scopul nostru este de a parcurge 200 de km in două zile pe traseul Chişinău, Orhei Rezina şi Soroca si de a colecta bani, anul acesta avem 25 de ciclişti care participă la eveniment şi scopul fiecăruia este să aducă câte 100  de euro iar banii colectaţi vor merge înspre susţinerea serviciilor de îngrijire paliativă ăn reţeaua Hospise of Hope Moldova. Serviciile paliative sunt destinate peroanelor care suferă de cancer sau de alte maladii ăn stadiul terminal sau stadiu avansat de boală prin umrmare serviciile acestea sunt foarte necesare ca să fim siguri că persoan ori cât are d etărit trăieşte cu demnitate şi fără durere". 

În mod obişnuit, traseul unea simbolic România cu Republica Moldova, dar în acest an turul va fi doar local. Cicliştii sunt susţinuţi, încă de la prima ediţie, de către ambasadorul României în Republica Moldova. El va pedala în acest an, împreună cu echipă, pe o parte din traseu. 

Excelenţa Sa DANIEL IONIŢĂ, ambasadorul României în Republica Moldova: "Din primul meu an de mandat i-am susţinut cu tot ce am putut pe cei de la Hospise of Hope este un ONG in care eu cred este un ONG pe care il cunosc din România ştiu că prin activităţile lor contribuie la alinarea suferinţelor celor aflaţi in stadii terminale, cu îngrijirea lor paliativă. Particip la turul respectiv şi ca o sfidare a pandemiei pentru că trebuia să mergem la Oradea la o ediţie aniversară însă datorită pandemie nu s-a putut insă cu toate acestea cred că scopul va fi atins". 

Mulţi dintre cicliştii care au pornit astăzi în cursă nu sunt la prima participare. Eugen Camenscic a pedalat anul trecut 750 de kilometri, până la Braşov şi s-a pregătit pentru o distanta şi mai mare în acest an. Pandemia i-a schimbat planurile. 

EUGEN CAMENSCIC, participant, Hospice Bike Tour: "Vreau să mobilizez mai multi oameni să ştie că noi avem problema respectivă că noi avem oameni care au nevoie de îngrijire paliativă în al doilea rând vreau să colectez bani penrtru a susţine financiar pe aceşti oameni. Asta e unica chestie pa care eu pot să o fac pentru aceşti oameni". 

CORINA OVCEARENCO, participant, Hospice Bike Tour: "Este un tip mai creativ de founddraizing pentru acte de caritate. Urmăriţi-ne pe facebook donaţi mai mult sau mai puţin dar cu o donaţie foarte mică puteţi să aduceţi alinare oamenilor care cu adevărat au nevoie de asta". 

Cicliştii îşi propun că colecteze 5 mii de euro în două zile. Cei care vor să contribuie cu donaţii pot găsi toate informaţiile pe pagina de facebook a evenimentului - Hospices of Hope Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI